Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε για το ναυάγιο στους Παξούς με τους 12 νεκρούς

Οργή και θλίψη μας γεμίζει το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά των Παξών, όπου πρόσφυγες – μετανάστες έχασαν τη ζωή τους. Θλίψη για τους αδικοχαμένους και ταυτόχρονα οργή για τους ενόχους.

Το ναυάγιο έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ξεριζώθηκαν από τις ίδιες τους τις χώρες, χάνουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε “ασφαλέστερο” μέρος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ο ξεριζωμός των λαών από τις χώρες τους, τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα, είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πολιτικής του κεφαλαίου, που ματώνει τους λαούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη για τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τώρα, που έχουν “χτυπήσει κόκκινο” οι ανταγωνισμοί, που πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού, όλων των λαών, των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση και πολέμους, νεκρούς στα πεδία των μαχών αλλά και στους θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους της προσφυγιάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ