Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Νέα Σύσκεψη στην Αθήνα εντός του επόμενου δεκαήμερου για το ζήτημα της μεταφοράς απορριμμάτων»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανου Γκίκα, με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου και των Δημάρχων Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπης Υδραίου, Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Λέσση και Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιου Μαχειμάρη.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Ετέθησαν οι προβληματισμοί των παρευρισκομένων για όλες τις πτυχές του εγχειρήματος, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για στήριξη της προταθείσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος λύσης για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου νέα συνάντηση στην Αθήνα, την οποία θα συγκαλέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και των θεσμικών φορέων της Κέρκυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την μη πρόσκληση των δυο Βουλευτών της Αντιπολίτευσης, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση προεκλήθη με πρωτοβουλία μου και είχε άτυπο χαρακτήρα, προκειμένου να αμβλυνθούν κάποια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, τα οποία δεν είχαν ουσιαστική σχέση με το ζήτημα. Συμφωνούμε όλοι πως μόνη λύση είναι η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και πρέπει να εκμεταλλευτούμε, προς όφελος του νησιού, την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, να βοηθήσει την Κέρκυρα.
Τονίζω ότι έχω μια καλή θεσμική σχέση με τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης και δεν κατανοώ τον λόγο που ενοχλήθηκαν κάποιοι για την σημερινή συνάντηση που συγκάλεσα με την θεσμική μου ιδιότητα ως κυβερνητικός Βουλευτής».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ