Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μεγάλο πολιτικό ζήτημα δημιουργείται από την δήλωση της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπέρ της «επένδυσης» στα ορεινά της Ζακύνθου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μιλώντας σε δημοσιογραφική εκπομπή και απαντώντας σε πρόσκληση του π. Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου να τοποθετηθεί επί του θέματος, είπε:

«Πάνε Υπουργοί στο Κατάρ, και κάθονται μία ώρα έξω από έναν μεγάλο επενδυτικό οίκο περιμένοντας να παρουσιάσουν το πρότζεκτ τους για μια επένδυση. Εμείς στην Ζάκυνθο, χωρίς καν να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, μπήκαμε στο κεντρικό ενδιαφέρον ενός μεγάλου οίκου από το Κατάρ, που θέλει να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση στα ορεινά το νησιού. Δεν έχω έρθει σε επαφή με τους αγοραστές και δεν ξέρω ποιο είναι το πρότζεκτ της επένδυσης που θέλουν να κάνουν, αλλά όπως με διαβεβαίωσε και ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, είναι ζωηρό, από τον νεαρό Εμίρη του Κατάρ. Βέβαια δεν είναι μια επένδυση που κάνει το επίσημο κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ, η Pimana δεν είναι στον επίσημο κατάλογο των επενδυτικών funds του Κατάρ, όμως εγώ προλέγω ότι πρόκειται για μια πρότυπη επένδυση και είμαι υπέρ αυτής της επένδυσης, αρκεί φυσικά να τηρηθεί η νομιμότητα.» (http://www.stigmafm.gr/ekpompes/spiros-liveris-grigoris-mpastas/3328-rodh-kratsa-perifereiarchhs-ioniwn-nhswn.html)

Γεωργιάδης-Κράτσα, λοιπόν, από κοινού προσφέρουν ανενδοίαστα στήριξη σε μια «επένδυση-κλοπή», που βασίζεται στην γνωστή παράνομη και καταχρηστική αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων πάνω από την παγκοσμίως γνωστή παραλία «Ναυάγιο» στην Ζάκυνθο.

Και αν ο ακροδεξιός υπουργός Γεωργιάδης είναι γνωστός για την άνευ όρων υποστήριξή του σε επενδυτές και «επενδυτές», σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την στάση της κ. Κράτσα.

Αλήθεια η κ. περιφερειάρχης, που ως Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έλκει την καταγωγή της από την Ζάκυνθο, δεν γνωρίζει ότι με το γνωστό ψευτοσυμβόλαιο της αγοραπωλησίας :

  1. Εκλάπησαν 8.600 στρέμματα κοινοτικής και δημοτικής περιουσίας στις κοινότητες Αναφωνήτριας και Μαριών;
  2. Εκλάπη η περιουσία 200 κατοίκων της ορεινής Ζακύνθου;
  3. Εκλάπη το μοναστηριακό δάσος του Αγίου Γεωργίου ομού με το αρχαιότατο μοναστήρι του Κάτω Άη-Γιώργη των Κρημνών (ήτοι ολόκληρη η περιοχή του «Ναυαγίου»;
  4. Εκλάπη το Κατοικητήριο και ο ιερός ναός Σπηλιάς Αγίου Γερασίμου;
  5. Εκλάπη οδικό δίκτυο χιλιομέτρων με δημόσιο χαρακτήρα (νομαρχιακό δημοτικό αγροτικό δασικό);

Προφανώς είναι γνώστης όλων των παραπάνω η Περιφερειάρχης. Όπως γνώστης είναι για το γεγονός ότι σειρά προσώπων και δημοσίων λειτουργών που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Από πού αντλεί το δικαίωμα η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να αγνοεί την θέση του Δημάρχου και της Ι. Μ. Ζακύνθου που αντιτίθενται ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτήν την πρωτοφανή καταχρηστική αγοραπωλησία, σ’ αυτό το πρωτοφανές ρεσάλτο κατάληψης ιδιοκτησιών δημόσιων, εκκλησιαστικών και ιδιωτικών;

Πώς είναι δυνατόν να αδιαφορεί για την ιδιαίτερη πατρίδα της και να στηρίζει αναφανδόν την υποθήκευση του 15% της ζακυνθινής γης στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού;

Η ΑΝΑΣΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην «κλοπή» της ζακυνθινής γης και θα συνεχίσει να το πράττει με συνέπεια μέχρι την ακύρωση του ψευτοσυμβόλαιου και την δικαίωση Δήμου, εκκλησίας και πολιτών.

Η Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένη να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τον ρόλο της στην υπόθεση αυτή και την υπεράσπιση που προσφέρει στην Pimana S.A.

Οι φορείς και οι πολίτες της Ζακύνθου πρέπει να είναι εγρήγορση μετά την εξέλιξη αυτή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ