Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης στον Lifenews 102.9: «Ο κύριος Γκίκας λειτουργεί αντιδεοντολογικά, αντιθεσμικά και διασπαστικά»

Αιχμηρός, καυστικός και δηκτικός ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, που μίλησε στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» του Lifenews 102,9 κατά του συναδέλφου του της Νέας Δημοκρατίας Στέφανου Γκίκα, με αφορμή την σύσκεψη που προκάλεσε ο κύριος Γκίκας το περασμένο Σάββατο με την παρουσία της Περιφερειάρχη και των τριών Δημάρχων του νησιού, δηλαδή της Μερόπης Υδραίου από τον κεντρικό Δήμο, του Γιώργου Μαχειμάρη από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και του Κώστα Λέσση από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας με θέμα την μεταφορά των απορριμμάτων στην ΔΙΑΔΗΜΑ της Κοζάνης. Σε αυτή την σύσκεψη δεν είχαν προσκληθεί ο Βουλευτής του ΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης και του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης.
Ο κύριος Αυλωνίτης μεταξύ των άλλων είπε στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» και στον Life news ότι: « Με τον κύριο Γκίκα δεν έχω κάτι το προσωπικό αλλά αυτός με βάζει συνεχώς στο στόχαστρο, ξεκινώντας για τις επαφές και τις συναντήσεις που έχω με Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη». Και συνέχισε: «Ο κύριος Γκίκα σε δηλώσεις του πριν ή μετά την σύσκεψη μου επιτέθηκε λέγοντας ότι καταστρέψαμε την Κέρκυρα ως ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά» και πρόσθεσε: «Η κίνηση αυτή είναι μια εξωθεσμική και κομματική μάζωξη και αντιδεοντολογική και δυστυχώς λειτουργεί, όχι με τη μορφή τη πυρόσβεσης των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δημάρχων. Θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Γκίκας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ενημερώσει του Δημάρχους. Δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα και είναι αντιφατικό να ενημερώσει τους Δημάρχους ενώ την Τετάρτη μας έχει προσκαλέσει του τρεις Βουλευτές ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο Μανώλης Γραφάκος για να μας ενημερώσει. Και καλεί τους Δημάρχους για θέματα που δεν έχει ενημερωθεί». Ο κύριος Αυλωνίτης επιτέθηκε και κατά της Περιφερειάρχη που παραχώρησε το γραφείο της: «Αδιανόητο η κυρία Κράτσα να δίνει το γραφείο της, η κυρία Κράτσα μου δίνει το γραφείο της να κάνω συγκέντρωση;»..
Τέλος ο κύριος Αυλωνίτης είπε: «Λειτουργεί διασπαστικά ο κύριος Γκίκας για να δρέψει τις δάφνες. Θα πως μπράβο στη Κυβέρνηση για την μεταφορά των απορριμμάτων, αλλά όχι για να δρέψει δάφνες ο Στέφανος Γκίκας. θα πάω στο γραφείο του να του πάρω ένα στεφάνι δάφνινο για να του φύγει ο καημός» και πρόσθεσε ότι: «Να λειτουργήσουμε με πνεύμα συνεννόησης, με την φανέλα της Κέρκυρας όχι κομματικά και αυτή την πρωτοβουλία την καταδικάζω και την καταγγέλλω όπως και τους Δημάρχους που συμμετείχαν σε αυτή την σύσκεψη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ