Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η 2η σύσκεψη που κάλεσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το πρόβλημα της θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι

Τη Δευτέρα, 13-01-2020 στα γραφεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η 2η σύσκεψη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων των σχολικών συγκροτημάτων του 5ου Γ.Ε.Λ., 1ου ΕΠ.Α.Λ., Εσπερινού ΕΠ.Α.Λ. και Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας καθώς και εκπρόσωπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Κέρκυρας και του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κέρκυρας, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο θέμα της θέρμανσης τους σχολικού συγκροτήματος, να ενημερωθούμε για την πορεία των επισκευών και να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Στη σύσκεψη ενημερωθήκαμε από τους τεχνικούς ότι έγινε έλεγχος των καυστήρων (ο πρώτος είναι εκτός λειτουργίας, ο άλλος δουλεύει στο 70 % και ο τρίτος στο 40 %), έγινε έλεγχος των σωληνώσεων και αντικαταστάθηκαν αυτές που είχαν πρόβλημα, όπως και ο έλεγχος των σωμάτων και αντικαταστάθηκαν (6 αφαιρέθηκαν και 3 μπήκαν στη θέση τους) αυτά που δε λειτουργούσαν. Οι τεχνικοί μας ενημέρωσαν ότι προς το παρόν το σύστημα θέρμανσης δουλεύει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνιμη η λύση και δε γνωρίζουν πόσο θα αντέξει μέχρι να ξαναχαλάσει. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι υπάρχουν αίθουσες οι οποίες δεν καλύπτονται από το καλοριφέρ αλλά από κλιματιστικά, τα οποία έχουν χαλάσει.
Θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις:
• Η, έστω, μερική και προσωρινή επιδιόρθωση του συστήματος θέρμανσης έγινε μετά από τις συντονισμένες πιέσεις και διεκδικήσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων, των γονιών, των μαθητών και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Χωρίς τις πιέσεις αυτές ο Δήμος για μια ακόμα χρονιά θα άφηνε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην τύχη τους. Αποδείχτηκε πως τόσο οι Διευθυντές όσο και η ΕΛΜΕ είχαν ενημερώσει για το πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολείων. Αποδείχτηκε επίσης πως μόνο μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, ο Δήμος αναγκάστηκε να βρει -έστω και προσωρινά- λύση, μέσα σε μόλις 3 μέρες.
• Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και λύση στα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο, όπως τα παράθυρα που πέφτουν με το παραμικρό αεράκι, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στους δρόμους πιέζοντας για λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα του κτιρίου, γιατί όπως αποδείχτηκε μόνο με έγγραφα δε συγκινείται κανείς στο Δήμο.
• Ας μην ψάχνουν στο Δήμο ή στη ΔΔΕ για εξιλαστήρια θύματα. Υπεύθυνη είναι η κυβερνητική πολιτική των περικοπών που εφαρμόζουν πιστά, ο καθένας από το δικό του πόστο. Δε φταίνε ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές ούτε οι διευθυντές των σχολείων για την τριτοκοσμική κατάσταση που έχουν φέρει τα σχολεία με την πολιτική που ακολουθούν.
Απαιτούμε:

  1. Η κάλυψη των εξόδων επισκευής να βαρύνει εξ’ ολοκλήρου το Δήμο Κέρκυρας
  2. Την άμεση διενέργεια μελέτης για μόνιμη λύση στο πρόβλημα θέρμανσης – ψύξης που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα
  3. Την άμεση επισκευή των καμινάδων και των καλοριφέρ που έχουν πρόβλημα και απειλούν την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών
  4. Την άμεση αγορά κλιματιστικών για τις αίθουσες που δεν έχουν καλοριφέρ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ