Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μόνος ο Αλέκος Αυλωνίτης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ασθενής ο Δημήτρης Μπιάγκης, δεν παραβρέθηκε ο Στέφανος Γκίκας

Για την Τετάρτη το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου με τους τρεις Βουλευτές του νομού. Από τους τρεις Βουλευτές παραβρέθηκε μόνο ο Αλέκος Αυλωνίτης, γιατί ο Δημήτρης Μπιάγκης είναι στην Κέρκυρα ασθενής και ο Στέφανος Γκίκας τηλεφώνησε στον Μανώλη Γραφάκο ότι δεν θα παραβρεθεί χωρίς να του πει τον λόγο. Με νόημα μιλώντας στον Lifenews 102,9 και στην εκπομπή «Τα πάντα όλα για την ενημέρωση» ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης είπε ότι: «Εικάζω ότι η παρουσία μου θα τον δυσαρεστούσε».
Όσον αφορά την ουσία ο κύριος Αυλωνίτης χαρακτήρισε «πολύ καλή και χρήσιμη η συζήτηση με τον Μανώλη Γραφάκο». Μέσα σ την εβδομάδα η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων θα απαντήσει θετικά στο αίτημα του ΣΥΔΙΣΑ για να γίνει απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση στον εργολάβο για την μεταφορά των απορριμμάτων.
Όσον αφορά την μεταφορά οι πρώτοι 24.000 τόνους επιδοτούνται από το Υπουργείο και θα στοιχίσει 58 ευρώ συν φπα ανά τόνο και περιλαμβάνει την μεταφορά και την φόρτωση και 41 ευρω, χωρίς ΦΠΑ το gate free στη ΔΙΑΔΥΜΑ. Θα πληρώσουμε επίσης το υπόλειμμα 10 ευρώ τον τόνο συν ΦΠΑ.
Σε αυτό το σημείο ο κύριος Αυλωνίτης αποκάλυψε ότι πρόθεση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου είναι να φέρει νομοθετική ρύθμιση όπου τέτοιες συναλλαγές μεταξύ Δήμων και αυτοδιοίκησης να μην επιβαρύνονται με Φ.Π.Α
Το κόστος της μεταφορά των απορριμμάτων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε ότι θα πληρωθεί από τα ανταποδοτικά. Υπάρχει όμως μια συζήτηση για κάποια έργα στην Λευκίμμη, γύρω στα 3 εκατομμύρια να ενισχύσουν την μεταφορά ενώ συνδράμει και η Περιφέρεια για συνοδά έργα.
Προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι οι Δήμοι οφείλουν στον ΣΥΔΙΣΑ 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως είπε ο κύριος Γραφάκος ο ΣΥΔΙΣΑ δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για τους δύο σταθμούς μεταφόρτωσης και τις δυο μονάδες βιοαποβλήτων, όπου μειώνουν την ποσότητα των απορριμμάτων στη Κοζάνη
Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει το ενδεχόμενος από το 2021 τα απορρίμματα να μην μεταφέρονται στην Κοζάνη αλλά στα Γιάννενα.
Το ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι όπως δεσμεύθηκε ο κύρος Γραφάκος, σε 15 με 20 ημέρες δημοπρατείται το εργοστάσιο, ενώ υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες για τον διαγωνισμό.
Ο κύριος Γραφάκος το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και Κώστα Λέσση αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ