Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου (1910-1989)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει αφιέρωμα στον Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της συνθέτιδος, μουσικολόγου και μέλους ΕΕΠ του τμήματος Μαρίας Ντούρου.

Το αφιέρωμα φιλοδοξεί να προσθέσει την δική του ξεχωριστή πινελιά στην σειρά επετειακών εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2019 με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την εκδημία του σημαντικού συνθέτη και δάσκαλου. Θα ερμηνευτούν έργα για πιάνο, κιθάρα, φωνή και πιάνο και για χορωδία a cappella από νέους ερμηνευτές, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Τη συναυλία θα διανθίσει με τις ερμηνείες του το Σύνολο της Κατεύθυνσης Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας του τμήματος υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου. Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία της Μαρίας Ντούρου. Στον χώρο υποδοχής της Ιονίου Ακαδημίας από 19.00 έως 22.30 θα φιλοξενείται έκθεση με υλικό (παρτιτούρες, αφίσες, προγράμματα συναυλιών, μουσικολογική έρευνα, ηχογραφήματα κ.α.), σχετικό με τη ζωή και το έργο του συνθέτη από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Ντούρου.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ώρα έναρξης: 20.30

Ιόνιος Ακαδημία

Ερμηνεύουν οι: Ανδρέας Γκούσης, τραγούδι, Ιφιγένεια Δασκαλοπούλου, Μαρία Δρακόντου, Νίκος Σωφρόνης, Γιώργος Σγούρδας, Εύα Τσάγκλα-Μανωλαράκη, πιάνο και Αναστάσης Τρίτας, κιθάρα.

Το Σύνολο Κατεύθυνσης Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας αποτελούν οι: Αντιγόνη Γκόγκη, Δέσποινα Καρακούση, Μαρία Κεφαλίδου, Χρίστια Κομοδρόμου, Άγγελος Κυδωνιεύς, Εμμανουέλα Μανωλάτου, Αμαλία Μπελιά, Κατερίνα Μπουμπάρα, Ανδριάννα Νεαμονίτη, Αγγελική Παναγιώτου, Μαρία Πετρούλια, Νικολέτα Σκορδίλη, Ανδριάνα Συρίμη

Φιλική συμμετοχή: Μαριάννα Μπαρούτα

Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Καλουτσάκη

Τεχνική υποστήριξη:Βασίλης Βασιλείου

Ε ί σ ο δ ο ς Ε λ ε ύ θ ε ρ η

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ