Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σημαντική αύξηση εσόδων της EasyJet|Δυναμικά ξεκίνησε και ο tour operator.

Δυναμικά φαίνεται να ξεκίνησε η οικονομική χρήση του 2020 για την EasyJet, καθώς δηλώνει σε ανακοίνωσή της, πώς έχει αυξηθεί η ζήτηση εκ μέρους του επιβατικού κοινού, ενώ και ο τομέας του tour operating, ξεκίνησε πολύ δυναμικά.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία παραδέχεται πως το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώχευση της Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παραδέχθηκε, επίσης, πως πραγματοποιήσε επιτυχημένη επαναπροώθηση των Easy Jet Holidays (τομέας της εταιρείας που παρέχει πακέτα διακοπών) το Νοέμβριο του 2019 με 700 συμβεβλημένα ξενοδοχεία.

Ο τομέας της παροχής πακέτων διακοπών υπολογίζεται να έχει θετικό ισοζύγιο μέχρι και το τέλος του οικονομικού έτους, δηλαδή έως το Σεπτέμβριο του 2020.

Στην τρίμηνη οικονομική αναφορά της, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η εταιρία είχε αύξηση 2.8% στο επιβατικό της κοινό σε 22.2 εκατομμύρια και το συνολικό της εισόδημα αυξήθηκε κατά 10%, στα 1.4 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ η χωρητικότητα της αυξήθηκε κατά 1%, σε 24.3 εκατομμύρια θέσεις.
Το συνολικό εισόδημα ανά θέση αυξήθηκε κατά 8.8% στη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αφενός λόγω της αυξημένης ζήτησης από το επιβατικό, απόρροια της μειωμένης προσφοράς άλλων αεροπορικών εταιριών, και αφετέρου λόγω της αύξησης των συμπληρωματικών και λοιπών εσόδων.

Ωστόσο, τα κόστη (χωρίς να υπολογίζονται αυτά για τα καύσιμα) αυξήθηκαν κατα 4.3% στο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων και των 813 ακυρωμένων πτήσεων του Δεκεμβρίου, λόγω των απεργιών στη Γαλλία. Η EasyJet είχε ένα σύνολο 1.274 ακυρώσεων το τρίμηνο, αν και οι καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν τις 3 ώρες μειώθηκαν κατα 21% συγκριτικά με στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς.

Οι ζημίες προ φόρων για το Χειμώνα του πρώτου εξαμήνου υπολογίζεται να είναι συγκριτικά πιο βελτιωμένες από το αντίστοιχο ποσό των 275 εκατομμυρίων λιρών, που σημειώθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο CEO της EasyJet, Johan Lundgren αποκάλυψε πως ο Peter Bellew, της ανταγωνίστριας Ryanair, μετακινήθηκε στην EasyJet, ως επικεφαλής διευθυντής επιχειρήσεων.

O Johan Lundgren δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε κάνει ένα τόσο δυνατό ξεκίνημα στις αρχές του 2020 και σημειώνουμε ένα θετικό μομέντουμ.» «Η βελτίωση των εσόδων ανα θέση ενισχύθηκε από τις δικές μας πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση εκ μέρους των επιβατών, σε μια αγορά που σημειώνει χαμηλή ανάπτυξη».
«Το κόστος ανά θέση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, υποβοηθούμενο πάντοτε από το πρόγραμμα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας, το οποίο όχι μόνο βελτίωσε τη συνολική ικανοποίηση των πελατών μας το τελευταίο τρίμηνο, αλλά επίσης μας επέτρεψε να διαχειριστούμε καλύτερα τα έξοδά μας.»
«Τα πακέτα διακοπών EasyJet Holidays εκκίνησαν με επιτυχία και οι υποψήφιοι πελάτες επιθυμούν να επωφεληθούν από την ασυναγώνιστη ευελιξία, την υψηλή αξία και τα προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία που τους παρέχουμε», κατέληξε. H EasyJet πρωτοπόρος στους τομείς της βιωσιμότητας και της εκπομπής ρύπων Και συνέχισε: «Το να είσαι ο ηγέτης της βιομηχανίας στη βιωσιμότητα είναι σημαντικό για εμάς.

Από την ανακοίνωσή μας το Νοέμβριο έχουμε αντισταθμίσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα από τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε για το σύνολο των πτήσεών μας. Αυτό σημαίνει πως 9 εκατομμύρια επιβάτες έχουν πετάξει με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το πρόγραμμα αντιστάθμισης των ρύπων χαίρει της αποδοχής των πελατών, του προσωπικού και των μετόχων μας.
Φυσικά, αναγνωρίζουμε ότι η αντιστάθμιση είναι μια ενδιάμεση λύση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στον τομέα της μείωσης του αποτυπώματός μας βραχυπρόθεσμα, μαζί με την υποστήριξη της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αεροσκάφη, με στόχο να επαναπροσδιορίσουμε την αεροπλοϊα μακρυπρόθεσμα».

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ