Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Ελαιοπαρατηρητής”: Όταν η γνώση συναντά τον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο του έργου “Ελαιοπαρατηρητής” που εκτελείται από το Πρόγραμμα Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των ΤΠΕ» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά», και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMOD Lab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και τοποθετήσει καινοτόμες δακοπαγίδες (e-traps) για την βέλτιστη προστασία της ελαιοπαραγωγής.

Οι δακοπαγίδες βρίσκονται ήδη στο πεδίο στα Ιόνια Νησιά και σε χώρους γνωστών ελαιοπαραγωγών όπως των εταιριών The Governor, Liocharis Kefalonian olive oil, Aristeon Olive Press & Museum, EnŌtis olive groves, Liastro και άλλοι

Χρησιμοποιώντας αυτόνομα ενεργειακά συστήματα χαμηλού κόστους συλλέγονται πληθώρα καινοτόμων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Βάση των δεδομένων αυτών και με την καθοδήγηση των επιστημόνων οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να έχουν για πρώτη φορά άμεση και εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ασθενειών στον ελαιώνα τους.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προωθεί την έρευνα, η εφαρμογή της οποίας στο πεδίο εξασφαλίζει το μέλλον του Ιόνιου Ελαιώνα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ