Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ για την εξίσωση των πυτχίων των Κολεγίων με αυτα των ΑΕΙ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους, εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.
Καταγγέλλουμε την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από την ΠΔΕ, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους που ζητούσαν να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης! Η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερη σφοδρότητα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», επιβάλλοντας την παρουσία της αστυνομίας παντού, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, προσπαθώντας να εκφοβίσει όλους όσοι σηκώνουν κεφάλι.
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!!
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας προετοιμάζουμε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1, το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ