Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η μοναδική υποψήφια για το αξίωμα είχε προταθεί από τη ΝΔ και την υποψηφιότητά της στήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές, ενώ έξι ήταν απόντες. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος απουσίαζε λόγω ασθένειας και η Κ.Αδάμου του Μέρα25.

Επίσης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν επίσης οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιάννης Αμανατίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο συμμετείχαν με επιστολική ψήφο, καθώς μετέχουν σε αποστολή της Βουλής.

«Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της αναγγείλουν το αποτέλεσμα.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 14 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η 8η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Πηγή : Parapolitika.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ