Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού από τον Ηρακλή Κερκύρας 26/01/2020

Ο αθλητικός και πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλής Κέρκυρας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο εξαιρετικές δράσεις σε δύο εκ των τμημάτων του, που έλαβαν ή θα λάβουν χώρα στο προσεχές διάστημα.

Το πρώτο αποτελεί σημαντικότατη πρωτοβουλία της δασκάλας παραδοσιακών χορών στο αντίστοιχο τμήμα μας, κ. Φένιας Κοντού. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα κάτι παρόμοιο και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτό πραγματοποιείται υπό την σκέπη του συλλόγου μας. Η δεύτερη δράση αποτελεί συνέχεια της διαρκούς προσπάθειας βελτίωσης της εκπαίδευσης που δίνεται στους αθλητές μας του τμήματος TaeKwonDo και κατέστη δυνατή λόγω των εξαιρετικών προσπαθειών του δασκάλου μας κ. Νίκου Δουλγέρη

1) “Εν Κινήσει” – Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Προσκεκλημένος: Χαρίτων Α. Χαριτωνίδης

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο που προσεγγίζει τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό ως τέχνη και ξεφεύγει από τη διδασκαλία χορών από μια συγκεκριμένη περιοχή. Αποτελεί μια εν κινήσει μελέτη της δομής και της τεχνοτροπίας του, η οποία εστιάζει στην κίνηση και την άρρηκτη σχέση της με τον λόγο (τραγούδι) και τη μουσική, αλλά και με τον εκάστοτε τόπο όπου διαμορφώθηκε και συνεχίζει να διαμορφώνεται. Αποδομώντας και ανασυνθέτοντας παραδείγματα χορών από διαφορετικές περιοχές, θα αναλύσουμε τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τα ποικιλόμορφα τοπικά (χορευτικά) ιδιώματα, ενώ θα εξασκηθούμε σε μοτίβα και ποικίλματα/«στολίσματα» που προκύπτουν από τους ίδιους τους χορούς. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τη δική τους, προσωπική κίνηση μέσα στον κύκλο.

2) Προπόνηση με τις κορεάτισσες αθλήτριες Yujin Choi και Sumin Lee

Το Σάββατο και την Κυριακή 18 & 19 Ιανουαρίου 2020 οι αθλητές και οι αθλήτριες του TaeKwonDo είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν μαζί με τις εξαιρετικές πρωταθλήτριες σε εθνικά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Εκτός από συμβουλές και επιδείξεις τεχνικών θεμάτων, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ήταν ίσως σημαντικότερες για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους συμμετέχοντες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ