Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με Προσωπικό και Μέσα»

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου ετέθησαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ Νότου, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με δίκυκλη μηχανή του ΕΚΑΒ και οι προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματιστεί η ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ Νότου και έχει αιτηθεί την πρόσληψη 10 ατόμων της κατηγορίας μόνιμου προσωπικού. Η κάλυψη των αναγκών, έως την πραγματοποίηση των μόνιμων προσλήψεων, θα πραγματοποιηθεί με επικουρικό και αποσπασμένο η μετατιθέμενο προσωπικό. Η προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό ΕΚΑΒ αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της 6ης ΥΠΕ σε λίγες εβδομάδες. Σημείωσε ότι πανελλαδικά, το ΕΚΑΒ έχει ζητήσει την πρόσληψη 100 ατόμων επικουρικού και 350 ατόμων μόνιμου προσωπικού.
Σε ότι αφορά στην μηχανή ΕΚΑΒ, εγκρίθηκε η διάθεση μίας μηχανής διασώστη από το Πάσχα και μετά, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα.
Τέλος, κατά την συνάντηση ετέθη το ζήτημα των πλωτών ασθενοφόρων, η πρόσκτηση των οποίων θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και τα οποία θα διατεθούν σε νησιά του Αιγαίου. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ συμφώνησε να ζητηθούν πλωτά ασθενοφόρα και για τα νησιά του Ιονίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ είχαμε σήμερα μία γόνιμη συνάντηση εργασίας, κατά την οποία συζητήσαμε σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Προ μηνών είχαμε προγραμματίσει κάποια θέματα και η σημερινή μου επίσκεψη έγινε προκειμένου να εξετάσουμε την εξέλιξή τους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον κ. Παπαευσταθίου, η διαδικασία ίδρυσης του Τομέα ΕΚΑΒ Νότου προχωρά και πιστεύω ότι σύντομα το απαραίτητο προσωπικό θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, ώστε ο νέος Τομέας να λειτουργήσει. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό.
Με χαρά ανακοινώνω ότι από το Πάσχα ειδική δίκυκλη μηχανή διασώστη του ΕΚΑΒ θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που έχει το νησί κατά την θερινή περίοδο.
Σε ότι αφορά στον ευρύτερο σχεδιασμό για την λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, έχει ζητηθεί αρχικά η πρόσληψη 10 ατόμων μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Τέλος, θέλω εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, κατέθεσε αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ για την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου και στο Ιόνιο. Το πρόσφατο ναυάγιο στα ανοιχτά των Παξών επιβεβαίωσε εξάλλου ότι και τα Ιόνια Νησιά έχουν ανάγκη αυτού του εξελιγμένου μέσου διάσωσης.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ