Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αύξηση 10% στις αφίξεις τουριστών από τη Φινλανδία το 2020.

Νέα αύξηση 10% αναμένεται στις αφίξεις Φινλανδών τουριστών προς την Ελλάδα το 2020, μετά την άνοδο κατά 11,5% το 2019 όταν έως τις 30 Νοεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν 322.549 Φινλανδοί.

Ακόμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Φινλανδίας, το 2019 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία σε πωλήσεις τουριστικών πακέτων, έχοντας μερίδιο 35% επί των συνολικών πωλήσεων.

Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα προέκυψαν στη διάρκεια της έκθεσης ΜΑΤΚΑ 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Messukeskus του Ελσίνκι από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου 2020 και στην οποία έλαβε μέρος για μία ακόμη χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων με μέλη 2.000 Φινλανδούς και 18 συλλόγους, κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο Κρήτης και ξενοδοχειακή μονάδα από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 700 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 68.000. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για ελληνικούς προορισμούς, τη στιγμή που τα θεματικά ταξίδια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στους Φινλανδούς ταξιδιώτες, οι οποίοι αγοράζουν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς της ελληνικής ενδοχώρας αλλά και σε μικρότερα νησιά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής, Παύλος Μούρμας, είχε κατ’ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους των κυριότερων tour operators της χώρας, οι οποίοι διακινούν το μεγαλύτερο όγκο τουριστών από τη Φινλανδία προς την Ελλάδα, όπως με το managing director του Aurinkomatkat, Timo Koussa, το managing director της Detur, Mehmet Ahishali και στελέχη του Travelco Nordic, που επιβεβαίωσαν τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή χρονιά.

Επίσης, ο κ. Μούρμας είχε συναντήσεις με την εκπρόσωπο της Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών, Leela Lileorg και την Υπεύθυνη Σκανδιναβίας, Helena Popp, όπου αποφασίσθηκε η διοργάνωση τον ερχόμενο Μάρτιο fam trip στην Αθήνα και την Πελοπόννησο για Εσθονούς και Φινλανδούς εκπροσώπους tour operators, καθώς και με Φινλανδούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Φινλανδίας, Eero Nokela, με σκοπό την οργάνωση press trips σε ελληνικούς προορισμούς.

Πηγή: etravelnews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ