Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αγροτική κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στην Περιφέρεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (Ο.Α.Σ.Κ.)
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων. Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στ. Πελάης, εκ μέρους των αυτοαπασχολουμένων χαιρετισμό απεύθυνε ο Σπ. Ραρής. Από το σωματείο Οικοδόμων μίλησε ο Γ. Λασθιωτάκης που τόνισε την ανάγκη συστράτευσης των οικοδόμων που ασχολούνται στην πλειοψηφία τους και με τη γεωργία για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Ο φοιτητής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου Π. Μηλιώνης, εκπρόσωπος του ΜΑΣ είπε ότι, πολλά παιδιά που σπουδάζουν προέρχονται από αγροτικές οικογένειες και βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών. Τέλος στον χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ η Τζ. Σκέμπρη επισήμανε την ανάγκη για άλλη φιλολαϊκή πολιτική που θα προσφέρει αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες και φτηνά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα στη λαϊκή οικογένεια.
Στις εργασίες συμμετείχαν 21 από τους 22 αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί από τα πρωτοβάθμια όργανα. Την εισήγηση για το απερχόμενο ΔΣ έκανε ο πρόεδρος του, Βασίλης Αρμενιάκος, αναδεικνύοντας τη θετική δράση της Ομοσπονδίας, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις αδυναμίες που πρέπει να ξεπεράσει το αγροτικό κίνημα και στον προσανατολισμό που πρέπει να έχει.
Στις τοποθετήσεις αναλύθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως: η εξευτελιστική τιμή του λαδιού, το ζήτημα της κατώτερης εγγυημένης τιμής, το φλέγον θέμα αγροτικής οδοποιίας. Επίσης αναδείχτηκαν τα θετικά αποτελέσματα του Οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος, όπως η υποχώρηση στο θέμα της μείωσης του αφορολόγητου, της φορολογίας στο τσίπουρο και το κρασί, ο μη διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, να μην κόβεται ποσοστό της σύνταξης σε όσους έχουν και αγροτικό εισόδημα κτλ.
Αποφασίστηκε ομόφωνα ο συντονισμός των αγροτών της Κέρκυρας με τις κινητοποιήσεις του Μπλόκου της Νίκαιας, διότι δεν είναι πεπρωμένο της φτωχής αγροτιάς το ξεκλήρισμα από τη γη μας που επιδιώκουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι μονοπωλιακοί όμιλοι του αγροδιατροφικού τομέα.
Εκλέχτηκε νέο ΔΣ που απαρτίζεται από τους: Βασίλη Αρμενιάκο, Μάριο Αρμενιάκο, Κώστα Σαββάτη, Λευτεριώτη Μάντε, Κωστελέτο Νίκο, Μέριανο Βασίλη και Μέριανου Σοφία.
Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους αγώνες.
Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 11 το πρωί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ