Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης Γενικού Ιατρού στην Ερείκουσσα υποστηρίζει με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Δ. Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά από πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Διαπόντια νησιά- και κατόπιν της δέσμευσής του ότι θα βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των περιοχών και των αναγκών τους- έφερε στην Βουλή την υπ’ αριθμόν Α.Π.:390/20-1-2020 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, υποστηρίζοντας ότι: «Είναι επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης Γενικού Ιατρού στην Ερείκουσσα».
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Το αγροτικό ιατρείο της Ερείκουσσας -η οποία σημειωτέον μαζί με τους Οθωνούς και το Μαθράκι αποτελούν τα Διαπόντια νησιά, δηλαδή το Βορειοδυτικότερο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας-παραμένει εδώ και δύο μήνες περίπου χωρίς Ιατρό. Από τις 17 Νοεμβρίου 2019, μετά και την αποχώρηση του στρατιωτικού Ιατρού, ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, η θέση στο αγροτικό ιατρείο Ερείκουσσας παραμένει κενή, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά, ότι η πλήρωση τόσο της συγκεκριμένης θέσης αλλά και των υπολοίπων νησιών δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελεί μέρος ενός γενικού κανόνα».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Ιουνίου (Διαπόντια Νησιά) η ύπαρξη αγροτικού ιατρού είναι άμεσα συνυφασμένη με την υγεία τους αλλά και με την ίδια τη ζωή τους λόγω των πολυήμερων αποκλεισμών που υφίστανται κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα και με δεδομένη τη μη ύπαρξη άλλου τρόπου σύνδεσης εκτός από θαλάσσης ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο να αντιδράσει, στην απόλυτα δικαιολογημένη κραυγή απόγνωσης των κατοίκων του βορειοδυτικότερου σημείου της χώρας, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, ο Βουλευτής αιτείται να ενημερωθεί πώς σκοπεύει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα που αφορούν την έλλειψη ενδιαφέροντος από ιατρούς για την πλήρωση των θέσεων στα ακριτικά νησιά μας. Τέλος, ο κ. Μπιάγκης ζητάει από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει το πλάνο από πλευράς Υπουργείου Υγείας για τα Διαπόντια νησιά αλλά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας εν γένει, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου κι αν υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου η ολοκλήρωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ελικοδρομιών τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, όπως η σύνδεση με το Άκτιο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ