Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατατίθεται σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και μέσα στο 2020 θα γίνει το διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε ακτοπλοΐα, λιμάνια, ναυτική εκπαίδευση, ελληνικό νηολόγιο, καθώς και έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό νησιωτικής πολιτικής προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής που έγινε χθες, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακτοπλοΐας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι ”τις επόμενες εβδομάδες καταθέτουμε σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, τη διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά και την εξάλειψη των πολλών γκρίζων ζωνών, που όπως διαπιστώσαμε, δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα, επιτρέποντας διαφορετικές ερμηνείες, οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν μια ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων. Στο θέμα αυτό θα είμαι κάθετος. Θα υπάρξουν κανόνες. Κανόνες κοινοί για όλους. Το ίδιο θα συμβεί και στο μεταφορικό ισοδύναμο. Θα διορθωθούν στρεβλώσεις για να καταστεί το μέτρο αυτό ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη”.

”Στο λιμενικό τομέα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια και μέσα στο 2020 προχωράμε στο διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη γνωρίζουμε πως έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τον τρόπο αυτό, αντί για το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, που όπως ευθύς εξ αρχής είχα δηλώσει, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο δεν θα απέδιδε, διασφαλίζουμε την ανάπτυξη κάθε λιμανιού, με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές του”, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης -και πρόσθεσε: ”Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

”Ειδικά στον τομέα της νησιωτικότητας τα όσα θα συμβούν στην διάρκεια του 2020 θα είναι πρωτόγνωρα μιας και είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, ώστε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε την νησιωτική επιχειρηματικότητα”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πηγή: traveldailynews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ