ΕΡΕΥΝΑ: Το Brexit φέρνει αναβολές και ακυρώσεις διακοπών στους Βρετανούς.

Share:

Αναβολές και ακυρώσεις διακοπών, από τους Βρετανούς τουρίστες, φέρνει το Brexit, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κρατήσεων Holiday Extras, η οποία πραγματοποίησε έρευνα σε δείγμα 2000 ατόμων, με ορίζοντα το Brexit της 31ης Ιανουαρίου, το 20% θα αναβάλει τις διακοπές του και το ποσοστό αυτό, αυξάνεται στο 30%, για την ηλικιακή ομάδα 35-44.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εντοπίζεται στον τομέα της Υγείας με το 25% να φοβάται για την περιορισμένη κάλυψη στην ιατρική ασφάλιση, ενώ το 20% αναρωτιέται για τη διαθεσιμότητά της.

Επιπλέον ανησυχίες για τον τουριστικό τομέα είναι: Ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων (23%), ισοτιμία της λίρας με το ευρώ (18%), αλλαγές διαβατηρίων (15%), πιθανές αρνητικές συμπεριφορές προς τους Βρετανούς τουρίστες από χώρες-προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (14%).

Το 8% δήλωσε πως η αβεβαιότητα για τους κανόνες στην μετά-Brexit εποχή τους οδήγησε στην αναβολή των διακοπών τους, και το 5% προτίμησε να κάνει διακοπές στη Βρετανία.

Ανταποκρινόμενο στα αποτελέσματα της έρευνας και τις ανησυχίες των Βρετανών τουριστών, το Holiday Extras δημιούργησε το Brexit Holiday Checker, προκειμένου να λύνει τις απορίες τους, σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit στα τουριστικά τους σχέδια.

Ο Seamus McCauley, αρχισυντάκτης του Holiday Extras, σχολιάζει: «Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τα ταξίδια στην Ευρώπη με την αποχώρησή μας από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου. Τα καλά νέα είναι για τους τουρίστες είναι πως για όλη τη διάρκεια του 2020, ακόμα και μετά το Brexit, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής, κατά την οποία τα ταξιδιωτικά μας δικαιώματα, θα παραμείνουν σχεδόν τα ίδια με την προ Brexit εποχή. Έτσι οι διακοπές για όλη τη φετινή χρονιά δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό. Παρατηρώντας πως υπάρχουν αναβολές ή και ακυρώσεις διακοπών λόγω του Brexit, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Brexit Holiday Checker, ώστε να τους παρέχουμε όσα χρειάζεται να γνωρίζουν σχετικά με τα ταξίδια στην Ευρώπη, όχι μόνο για την αμέσως επομένη του Brexit, αλλά και την μεταβατική περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020».

Πηγή: money-tourism.gr/

Previous Article

Εξαγοράστηκε η Condor. Η πολωνική αεροπορική εταιρία LOT είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Condor.

Next Article

Greece Αlways in Season: Το νέο moto του ΕΟΤ στη διεθνή διαφημιστική καμπάνια.

Σχετικά Άρθρα