Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ “Προβληματική συνεδρίαση του ΠΣ και στον τύπο και στην ουσία”

Κατά συρροή συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, με αποτέλεσμα την αδύνατη παρακολούθηση και παρέμβαση των περιφερειακών συμβούλων όλων των υπολοίπων νησιών εκτός της έδρας συνεδρίασης. Συνειδητή επιλογή της περιφερειακής αρχής με στόχο την υποβάθμιση της συζήτησης για τα πραγματικά προβλήματα όλων των νησιών αλλά και την παρεμπόδιση της οργανωμένης συμμετοχής των πολιτών.

Πρόχειρες απροετοίμαστες εισηγήσεις που τροποποιούνται στο πόδι λίγο πριν τη συνεδρίαση από τους ίδιους τους εισηγητές (ελαιώνας Κέρκυρας), θέματα που μεταφέρουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις της πλειοψηφίας (ΚΤΕΟ), σοβαρά θέματα και μεγάλα έργα και αναθέσεις, έρχονται εκτός ημερήσιας διάταξης χωρίς συγκεκριμένο τεχνικό και οικονομικό πρόγραμμα (αντιπλημμυρικά). Απόδειξη της απουσίας σχεδιασμού με προτεραιότητα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Πρόταση κάποιων έργων κάτω από την πίεση των καταστροφών, με αμφίβολη την ολοκλήρωσή τους.

Η τυπική υποχρέωση της ενημέρωσης από την κ. Περιφερειάρχη, περιορίστηκε στην οικολογική συμπεριφορά κατά τη συνεδρίαση με τη μη χρήση πλαστικών ποτηριών. Καμία ενημέρωση από τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν στις τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, στις συζητήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την πολιτική προστασίας, τις διαβουλεύσεις με τους “επενδυτές” του Κατάρ. Άλλη μια απόδειξη της συνεπούς λειτουργίας της περιφερειακής αρχής ως εργαλείο για το μοίρασμα των “πακέτων” και του δημόσιου πλούτου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με τα πυροτεχνήματα των 30 εκ. για το οδικό δίκτυο, χωρίς καμία αναφορά στο τι είδους έργα θα γίνουν, σε ποιες περιοχές, σε τι έκταση. Χωρίς ένταξη του ποσού σε κάποιο κωδικό. Η γνωστή τακτική της μεταφοράς πόρων από άλλα έργα, των υποσχέσεων που τάχα χάνονται στη μέγγενη της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων, ποσά που δεν είναι σίγουρο ούτε καν ότι υπάρχουν.

Με την απαράδεκτη και πονηρά διατυπωμένη απόφαση των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα Παλικής επιβεβαιώνοντας ότι αυτό που τους ενώνει σταθερά, είναι η προώθηση της “βιώσιμης ανάπτυξης” που εξυπηρετεί τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων.
6 Με την κάτω από την πίεση απόφαση στήριξης των εργαζομένων στα “κοινωφελή προγράμματα” την ίδια ώρα που υπερασπίζονταν στο όνομα της νομιμότητας την ανακύκλωση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών, την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και των ΣΣΕ που προωθούν μέσω αυτών των προγραμμάτων κυβερνήσεις και ΕΕ.

Οι επερωτήσεις όλων των συνδυασμών συνήθως απαντιούνται γενικόλογα και με ευχές.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχαμε θέσει μεταφέρθηκε στην επόμενη συνεδρίαση.
Ένα είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά των νησιών μας μπορούν να δουν λύσεις στα προβλήματά τους με τους σύγχρονους όρους της σημερινής εποχής μόνο ενισχύοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.
Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξουν στα όργανα της τοπικής διοίκησης που μεθοδικά δουλεύουν διασφαλίζοντας τα πολλά για τους λίγους και τα λίγα για τους πολλούς που παράγουν τον πλούτο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ