Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στον Πλακιωτάκη οι νέες διοικήσεις των 10 περιφερειακών λιμανιών

Για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τα 10 περιφερειακά λιμάνια (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Βόλος, Ηράκλειο, Ραφήνα, Λαύριο, Πάτρα, Ελευσίνα) ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, την Παρασκευή, τις νέες διοικήσεις τους σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Γ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στα πλάνα της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι πολύ σύντομα το υπουργείο θα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίζουν τον τρόπο μέσω των οποίων θα μετεξελιχθούν τα λιμάνια της περιφέρειας.

Κάλεσε τις διοικήσεις να ενημερώνουν σταθερά τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς για τα όσα σχεδιάζονται, καθώς όπως τόνισε «η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς των πόλεων στις οποίες βρίσκονται τα λιμάνια, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει είναι κοινωνοί των σχεδιασμών για το μέλλον των λιμανιών».

Στη συνέχεια οι διοικήσεις αναφέρθηκαν στην κατάσταση που συνάντησαν παραλαμβάνοντας τα καθήκοντα τους, ενώ μίλησαν για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουν.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2020-δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς πότε- θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των 10 λιμανιών.

Ο Γ. Πλακιωτάκης έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θα προχωρήσουν με τη νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ που η αξιοποίηση των λιμανιών θα γινόταν με υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων, αλλά κάθε ένα λιμάνι θα αξιολογείται ξεχωριστά και στη συνέχεια θα αποφασίζεται ο τρόπος αξιοποίησής του, που μπορεί να είναι και η πώληση μετοχών του.

Θέση που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, καθώς όπως έχει σχολιάσει πολλές φορές, «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε καθεστώς ακόμη μνημονίων, διαπραγματεύτηκε με τους θεσμούς και πέτυχε να μην ιδιωτικοποιηθούν τα 10 λιμάνια της χώρας, αλλά να αναπτυχθούν με το μοντέλο της υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, σύμφωνα δηλαδή και με τη διεθνή πρακτική. Η κυβέρνηση όμως ομολογεί ευθαρσώς ότι η στρατηγική της, εκτός από την επιλογή των υπο-παραχωρήσεων, είναι η πλήρης παραχώρηση και η πώληση μετοχών».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ