Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εγκρίθηκε το αίτημα του ΦΟΔΣΑ για την απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων στη Κοζάνη

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΦΟΣΔΑ για να ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων των τριών Δήμων της Κέρκυρας και του Δήμου Παξών στην Κοζάνη για την επεξεργασία από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.

Η Αρχή, θεωρώντας ότι συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις που προκύπτουν από τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο νησί, έδωσε τη σχετική έγκριση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου , σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 περ. γ’ υποπερ. δδ) του ν. 4013/2011.
Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, αναφέρει:
“Διαψεύστηκαν, για μία ακόμα φορά, όσοι μετέδιδαν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες περί απόρριψης του αιτήματος μας. Θα προτιμούσαν κάποιοι τις εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους του νησιού για να ικανοποιήσουν τα ταπεινά τους ένστικτα. Δεν τους πέρασε όμως και δεν θα τους περάσει.
Μετά από την απόφαση της Ενιαίας Αρχής, προχωρά η διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων με την επιλογή του αναδόχου.
Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, για να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη που ζήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια στο νησί μας.
Κινούμαστε με γνώμονα τη νομιμότητα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που μας δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσουμε τη διαδικασία.
Θα κινηθούμε με ταχύτητα και ευελιξία για να κλείσει οριστικά το ζήτημα και να εφαρμοστεί η μόνη βέλτιστη και ρεαλιστική λύση.’’

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ