Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Την Αξιοποίηση του κτιρίου του Κτηνιατρικού εργαστηρίου Κέρκυρας φέρνει ξανά στην Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει το άρθρο 130 παρ, 5 του Κανονισμού της Βουλής, φέρνει στην Βουλή με την μορφή Επίκαιρης Ερώτησης, την υπ’ αριθμόν Α.Π: 1828/11-11-2019 Αναπάντητη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με «την αξιοποίηση του κτιρίου του Κτηνιατρικού εργαστηρίου Κέρκυρας».
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Το Κτηνιατρικό εργαστήριο Κέρκυρας, ιδρύθηκε το 1992 και λειτούργησε στην Κέρκυρα μέχρι το 2014 -2015, όταν η τότε Κυβέρνηση αποφάσισε να παύσει την λειτουργία του και τα σύγχρονα μηχανήματα μεταφέρθηκαν εκτός Κερκύρας σε αντίστοιχα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το Κτηνιατρικό Εργαστήριο λειτουργούσε σε ιδιόκτητο κτήριο εντός οικοπέδου 40 περίπου στρεμμάτων το οποίο εφάπτεται με το Μουσικό Σχολείο κ το ΕΠΑΛ Κορακιάνας. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν Α.Π.:1205/55674/19-05-2015 του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κτίριο μετά την απομάκρυνση των μηχανημάτων θα παραδιδόταν στο Δήμο Κέρκυρας. Ωστόσο, καμία εξέλιξη δεν έχει συντελεστεί προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι και σήμερα».
Επιπροσθέτως, ο κ. Μπιάγκης τονίζει ότι: «ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κέρκυρας είναι οι «γερασμένες» κτιριακές υποδομές των σχολικών κτιρίων, κυρίως της πόλης της Κέρκυρας αλλά και των πέριξ περιοχών, καθώς η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων είναι πολύ κακώς συντηρούμενα και ακατάλληλα για χρήση. Σε αυτά τα κτήρια συγκεντρώνεται το 60% του μαθητικού δυναμικού του νησιού μας. Στην Δημοτική ενότητα Φαιάκων για παράδειγμα, λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο, ένα από τα πρώτα μουσικά σχολεία της χώρας και το Γυμνάσιο Φαιάκων, το οποίο στεγάζεται σε ένα μισθωμένο κτήριο, το οποίο δεν καλύπτει τις ανάγκες για ένα σύγχρονο σχολείο. Αν υλοποιούνταν η απόφαση που είχε λάβει το 2015 τα Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την παραχώρηση του κτηρίου και του οικοπέδου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, τότε θα λυνόταν ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την σχολική στέγη, αφού στο κτήριο του πρώην Κτηνιατρικού εργαστηριού θα μπορούσε να στεγαστεί ένα από τα δυο σχολεία, είτε το Γυμνάσιο Κορακιάνας, είτε το Μουσικό σχολείο και στον χώρο των 40 στρεμμάτων θα μπορούσε να ανεγερθεί ένα ακόμα κτήριο για να στεγάσει το δεύτερο σχολείο καθώς επίσης να επαρκούσε χώρος για να στεγαστεί και το Ειδικό σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή και αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα».
Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να του απαντήσει για ποιους λόγους δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η παραχώρηση του κτιρίου του κτηνιατρικού εργαστηρίου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων σύμφωνα με το έγγραφο 1205/55674 από τις 19/05/2015 του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν θα προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης του 2015 για την παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο Κέρκυρας προκειμένου να αξιοποιηθεί εν τέλει το κτήριο προς όφελος των μαθητών της Κέρκυρας.

*Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Πέμπτης 30-1-2020.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)