Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», αποδεικνύει ο κύριος Γαλιατσάτος

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Γαλιατσάτου να παραμένει στην επικαιρότητα «βομβαρδίζοντας» με ανυπόστατες ανακοινώσεις τα ΜΜΕ και τον ηλεκτρονικό Τύπο για κάθε απόφαση της νέας περιφερειακής αρχής, ωστόσο η βιασύνη του αυτή μόνο κακό στην εικόνα του κάνει, όπως και στην πληροφόρηση των πολιτών.
Προφανώς ο κ. Γαλιατσάτος με σκοπό την συκοφάντηση και την καταστροφολογία, αλλά και για να φανεί αρεστός στους δικούς του «ξέφυγε» ακόμη μια φορά, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λειτουργεί αποτελεσματικά και στο πρώτο πεντάμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων της, γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις, που είχαν καθυστερήσει, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των Ιονίων Νήσων .
Αντικείμενο της κριτικής του αυτή τη φορά, αποτελεί η νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της Εγνατίας Οδού Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, για έργα βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του ασφάλεια και να αξιοποιηθούν πόροι που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια για το λόγο αυτό στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Για να είμαστε λοιπόν πιο συγκεκριμένοι, αλλά και η αντιπαράθεση να γίνεται με αληθινά και τεκμηριωμένα στοιχεία έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει τι γίνεται, επισημαίνουμε ότι όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο τέως Περιφερειάρχης, η προηγουμένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. για το έργο των 4 εκ. ευρώ ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στις 29/7/17 και το έργο εντάχθηκε, που σημαίνει έλαβε ΚΩΔΙΚΟ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, 3 μήνες αργότερα στις 20/10/17. Άρα συνιστούμε ψυχραιμία και σωστή επικοινωνία του τέως Περιφερειάρχη με τους περιφερειακούς συμβούλους του και φρεσκάρισμα των πεπραγμένων του.
Για να καθησυχάσουμε ακόμα τον κ.Γαλιατσάτο με τη συνεχή καταστροφολογία του για να καλύψει την δική του ανικανότητα τα τελευταία 5 χρόνια τον διαβεβαιώνουμε ότι:
Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου ΔΕΝ μεταβιβάζεται στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., κάτι το οποίο είχε κάνει ο ίδιος με την προηγουμένη προγραμματική σύμβαση, αλλά η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ως φορέας υλοποίησης του έργου.
Όσο για τους πόρους υλοποίησης από το ΕΣΠΑ , η υπερδέσμευση είναι ένα εργαλείο, το οποίο έχουν στα χέρια τους οι Περιφέρειες και οι Διαχειριστικές Αρχές. Άλλωστε πρέπει να το ξέρει και ο ίδιος, καθότι έχει υπερντάξει κατά 50% το υφιστάμενο πρόγραμμα, και υπάρχει η δυνατότητα από τη νομοθεσία (Ν.4314/14) αλλά και η διασφάλιση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περαιτέρω υπερδέσμευση, σε ποσοστό περίπου 50%, προκειμένου να μην χαθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2014 -2020. Θυμίζουμε ότι τα δημόσια έργα υλοποιούνται με μεγάλες εκπτώσεις, αλλά και οι ιδιωτικές επενδύσεις δεν υλοποιούνται στο σύνολο τους και άρα λοιπόν δημιουργείται αποθεματικό που δεν πρέπει να χαθεί.
Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία και ειλικρίνεια , γιατί «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ