Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καταγγελία ΟΤΑ Κέρκυρας: Οι προσληφθέντες 3Κ στην καθαριότητα στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες

Σε καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας βάσει της οποίας οι προσληφθέντες της 3Κ στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κάθε άλλο παρά αυτήν την υπηρεσία έχουν στελεχώσει με αποτέλεσμα οι «τρύπες» στην καθαριότητα να παραμένουν, με τους ελάχιστους εργαζόμενους να προσπαθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας. «Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογό μας, καταγγέλλουμε ότι αριθμός προσληφθέντων απασχολούνται σε θέσεις γραφείων κ.λ.π. και παρά τα έγγραφά μας (α.π. 205/19 προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου Κ. Κέρκυρας και α.π. 3/14-1-2020 προς την Δήμαρχο,Γ. Γ. και αρμόδιους αντιδημάρχους) δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το που απασχολούνται οι προσληφθέντες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας. Ακολουθεί η καταγγελία:

“Καταγγέλλουμε ότι ενώ μετά από πολλά χρόνια προσελήφθησαν επιτέλους με την προκήρυξη 3κ ,υπάλληλοι για να στελεχώσουν την πολύπαθη υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες που οφείλουμε στους πολίτες μας αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι προσελήφθησαν για άλλη εργασία και απασχολούνται σε άλλες θέσεις . Μέχρι σήμερα έχουν ορκιστεί και αναλάβει υπηρεσία στον Δ. Κ. Κέρκυρας 70 άτομα αρχικά, και 18 άτομα στη συνέχεια , που τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις με ΑΔΑ:ΨΜΥΥ46ΜΓ2Α-8ΤΝ , ΨΙΛ246ΜΓ2Α-73Α στην Διεύθυνση καθαριότητας όπως ο νόμος προβλέπει.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογό μας, καταγγέλλουμε ότι αριθμός προσληφθέντων απασχολούνται σε θέσεις γραφείων κ.λ.π. και παρά τα έγγραφά μας (α.π. 205/19 προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου Κ. Κέρκυρας και α.π. 3/14-1-2020 προς την Δήμαρχο,Γ. Γ. και αρμόδιους αντιδημάρχους) δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το που απασχολούνται οι προσληφθέντες. Ο Σύλλογός μας ζητάει να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος και να εργάζεται ο καθένας στην ειδικότητα για την οποία προσελήφθη. Οι συνάδελφοι που για σειρά ετών έχουν επωμισθεί τις συνέπειες της υποστελέχωσης της υπηρεσίας για σειρά ετών περιμένουν τους νέους συναδέλφους για να πάρουν οφειλόμενες άδειες κλπ και οι πολίτες για να έχουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Αντί της στελέχωσης της υπηρεσίας και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της, όσοι εργαζόμενοι υπηρετούν στις ειδικότητες για τις οποίες προσελήφθησαν επωμίζονται άνισα τα βάρη και των απόντων από την υπηρεσία τους. Παρουσιάζονται φαινόμενα μία μόνο συνάδελφος,με επιβαρυμένη υγεία , να καθαρίζει μόνη όλο το Δημαρχείο και όποιο άλλο κτήριο του Δήμου παρουσιαστεί ανάγκη,χωρίς να υπάρχει άλλο άτομο να επιμεριστεί τα καθήκοντα αυτά , άλλοι να εργάζονται συνεχόμενα χωρίς ρεπό και όλοι να νίπτουν τα χείρας τους.
Ενημερώνουμε ότι ο νόμος προβλέπει ότι λόγω της φύσης της εργασίας τους οι εργαζόμενοι της καθαριότητας αμείβονται από τα ανταποδοτικά και ασφαλίζονται με ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί η υπηρεσία καθαριότητας ακυρώνοντας την μόνη ευκαιρία στελέχωσης της”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ