Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ: Περιοδεία στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Κλιμάκιο στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενο από την περιφερειακή σύμβουλο Αλεξάνδρα Μπαλού, τους δημοτικούς συμβούλους Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κώστα Ρούσσινο και Βάρθη Μπάνο και την τοπική σύμβουλο Νυμφών Ελένη Ξάνθου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Οι εκπρόσωποι της ΛΑ.ΣΥ. είχαν συνάντηση – συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και στη συνέχεια με το Δήμαρχο κ. Μαχειμάρη.
Πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης και φωτισμού και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες. Οι δύο συναντήσεις χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και την ουσιαστική συζήτηση που υπήρξε. Σε αυτές αναδείχθηκαν τα γενικά σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων μισθολογικών και εργασιακών, την έλλειψη προσωπικού, τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Αναδείχθηκαν προβλήματα και εκκρεμότητες σε βάρος των εργαζομένων που υπάρχουν από τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου αλλά και η αντιμετώπιση αυθαιρεσιών (π.χ. μη χορήγηση αδειών, επικίνδυνοι όροι εργασίας, μη αναγνώριση γνωματεύσεων για ζητήματα υγείας κλπ).
Σε σχέση με αυτά η Αλεξάνδρα Μπαλού ανέδειξε την αιτία των προβλημάτων και τη χρόνια εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Τόνισε την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων αλλά και τη διεκδίκηση των λύσεων στα προβλήματα. Από τη μεριά του ο Κώστας Ρούσσινος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου. Πρωτοβουλίες που εκφράστηκαν με το ό,τι έφερε σε 5 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματά τους.
Στην επαφή τους με το Δήμαρχο οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν ενημέρωση για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα (καθαριότητα, Ερημίτης, οικονομικά, εργαζόμενοι κ.α.). Ο δήμαρχος ανταποκρινόμενος έκανε μια ενδελεχή ενημέρωση με την οποία κατέγραψε έντονες δυσκολίες στη λειτουργία του Δήμου. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν στο δήμαρχο ότι η κατάσταση αυτή είναι το αντικειμενικό αποτέλεσμα της για χρόνια εφαρμοζόμενης και στο χώρο της τοπικής διοίκησης αντιλαϊκής πολιτικής και του επισήμαναν την ανάγκη η τοπική διοίκηση να κινηθεί σε αγωνιστική γραμμή πλεύσης όπως κάνει ο δήμος Πάτρας. Ζητήθηκε από το δήμαρχο, να ενημερώνει τους περιφερειακούς σύμβουλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, για το σχεδιασμό έργων στην περιοχή, ώστε να τα αναδείξουν και να τα διεκδικήσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης ζητήθηκε η Δημοτική Αρχή, να διαχειρίζεται τα ζητήματα των εργαζομένων στη βάση των δικαιωμάτων τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ