Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόταση Δημήτρη Μπιάγκη για τη συγκρότηση Ειδικής Οργανωτικής Επιτροπής στα πλαίσια του Προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Τη συγκρότηση Ειδικής Οργανωτικής Επιτροπής σε τοπικό επίπεδο που θα επιληφθεί προτάσεων και δράσεων στα πλαίσια της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 προτείνει ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης. Πρόταση του Βουλευτή είναι η δημιουργία Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού (Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Δήμων), του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Αναγνωστικής Εταιρείας, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών αλλά και των Πολιτιστικών Σωματείων του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπιάγκης εισηγείται τη σύσταση Επιτροπής από ειδικούς, επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν αλλά και θα καταθέσουν προτάσεις στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Επιπροσθέτως, στόχος της Επιτροπής είναι η εκπόνηση ενός τοπικού πλάνου δράσης με κύριο σκοπό και στόχο την ανάδειξη της σχέσης των Επτανησίων με τη μητέρα Ελλάδα και τη συνδρομή και συνεισφορά τους στον αγώνα για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Έθνους.
Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι η σχετική πρόταση έχει σταλεί σ’ όλους τους φορείς και περιλαμβάνει δέσμη προτάσεων στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Μεταξύ άλλων τη δημιουργία διεθνούς συνεδρίου για τον Ιωάννη Καποδίστρια με τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών, την αξιοποίηση κτισμάτων μεγάλης ιστορικής σημασίας, την ανάκτηση ιστορικών κειμηλίων, τις επετειακές επανεκδόσεις βιβλίων όπως «Ο Θούριος» κι ο «Πατριωτικός ύμνος» του Ρήγα ή «Ο ύμνος στον Μποναπάρτε» του Χριστόφορου Περαιβού ή ακόμα το «Λεξικόν της Ρωμαϊκοις και Αρβανητηκής Απλής» του Μάρκου Μπότσαρη που συνέγραψε για τον Φραγκίσκο Πουκεβίλ, την οργάνωση μαθητικών εκδρομών σε μουσεία, τη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών μας, θεατρικών παραστάσεων, αλλά και την ανάδειξη της συμβολής της Κέρκυρας στον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων που είχε αρχίσει πριν ακόμα την κήρυξη της επανάστασης σε πνευματικό κυρίως επίπεδο.
Τέλος, ο κ. Μπιάγκης επιχειρεί μέσα από την πρότασή του αυτή να προτρέψει τους φορείς, με δεδομένο ότι αφήσαμε ανεκμετάλλευτες ουσιαστικά τις επετείους της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την δημιουργία της Επτανησίου Πολιτείας αλλά και την 300η επέτειο της πολιορκίας του νησιού της Κέρκυρας του 1716 και να προβούν σε μία καθ’ όλα εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη και μεθοδική αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος από τους ειδικούς..

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ