Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Early Bookings Ρωσίας: Ελλάδα,Κύπρος και Τουρκία οι καλύτεροι προορισμοί .

Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρος, είναι οι καλύτεροι προορισμοί στις προσφορές early bookings των tour operators στη Ρωσία, με μεγάλη αύξηση στα ποσοστά προτιμήσεων, μεταξύ άλλων βαλκανικών και μεσογειακών προορισμών.

Σύμφωνα με έρευνα του Tourdom σε Tour Operators, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο και την Τουρκία, ανήκουν στους τουριστικούς προορισμούς σε Μεσόγειο και Βαλκάνια που σημειώνουν έως και 5 φορές άνοδο στο early booking.

Όπως αναφέρουν στοιχεία από τον Tour Operator TEZ Tour το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για διακοπές στην Τουρκία έχει αυξηθεί 5 φορές, στην Ελλάδα και την Κύπρο 4, στην Ιταλία 2,5 και στην Ισπανία 3,7.

Ο operator εξηγεί ότι η άνοδος αυτή οφείλεται στη βελτιωμένη ισοτιμία συναλλάγματος, την προθυμία των τουριστών να κλείσουν από νωρίς τις διακοπές τους, καθώς και την επιθυμία τους να βρουν ανταγωνιστικές τιμές, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές “early booking”(οι οποίες ξεκίνησαν από τον Aύγουστο του 2019, δηλαδή νωρίτερα από το αναμενόμενο).
Οι προσφορές θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020 και οι τουρίστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 45%, επί της αρχικής τιμής.

Την ίδια τάση αύξησης των πωλήσεων στα early bookings, παρατηρεί και ο tour operator ANNEX Tour. “Η Τουρκία είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του early booking συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από την Αικατερινούπολη, τη Σαμάρα και το Καζάν», δηλώνει η εταιρεία. Η Τυνησία βρίσκεται στη 2η θέση με διπλάσια αύξηση κρατήσεων early bookings. Για τους υπόλοιπους προορισμούς, οι δείκτες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με την TUI στη Ρωσία οι κρατήσεις στο early booking αυξήθηκαν στο πενταπλάσιο. «Οι προορισμοί προτεραιότητας είναι παραδοσιακά η Τουρκία (70% του συνολικού αριθμού κρατήσεων), η Κύπρος (10%), η Ισπανία (3%), η Ελλάδα (3%) και η Ιταλία (3%)» αναφέρει η εταιρεία. Η προωθητική δράση early booking θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2020.

Στον tour operator Intourist, η προσφορά ισχύει έως τα τέλη Μαρτίου 2020 με κύριους προορισμούς να είναι η Τουρκία, η Ιταλία και η Ρωσία. O tour Operator δεν έβγαλε συμπεράσματα για την επιτυχία του early booking, καθώς περιμένει την ολοκλήρωση της προωθητικής δράσης, ώστε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ