Δημιουργία “Πράσινου Σημείου” στη Ζάκυνθο. Καταγραφή και αναβάθμιση ποιότητας δικτύου ύδρευσης στη ΔΕ Αλυκών

Share:

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις που μπορεί να απορροφήσει ο Δήμος Ζακύνθου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας με το Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία των Τεχνικών Συμβούλων του Δήμου κ.κ. Παυλου Κομνηνού, Διονύσης Κωνσταντόπουλου και Πάνου Λυκουργιώτη συμφωνήθηκε η άμεση εύρεση χώρου για την δημιουργία πρασίνου σημείου – ανακύκλωσης (προυπολογισμού 80.000 ευρώ) αλλά και η άμεση υλοποίσηση έργου που αφορά στην καταγραφή και αναβάθμιση της ποιότητας του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Δήμου Αλυκών το οποίο έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΖ (προϋπολογισμού 260.000 ευρώ).

Τέθηκε το θέμα του σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου και πως μπορεί η Περιφέρεια να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για χρηματοδότηση ψηφιακών έργων και συμμετοχής του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Συμφωνήθηκε, τέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει αλληλοενημέρωση, προκειμένου να μην χάνονται ευκαιρίες για νέα έργα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας δήλωσε οτι “η συνεργασία των δυο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβάλλεται και πρέπει να είναι αυτονόητη. Πιστεύω ότι μπορούμε σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, να πάμε τη Ζάκυνθο πιο ψηλά.

Previous Article

Πρόταση Ρόδης Κράτσα για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου

Next Article

Τοποθέτηση Αλέκου Αυλωνίτη για το νομοσχέδιο για το επίδομα τέκνων και τα δικαστικά ένσημα

Σχετικά Άρθρα