Πεζοπορία του Π.Ο.Σ.Κ την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Share:

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας οργανώνει την προγραμματισμένη πεζοπορία από το χωριό Σιναράδες με διέλευση από το Κοντογυαλό, το Γυαλισκάρι και τερματισμό στον Άη Γόρδη. Στην διάρκεια της πεζοπορίας θα περάσουμε απέναντι από το μικρό νησί της Κυραδικιάς. Εκτός από την αρχική κατηφόρα σε άσφαλτο μέχρι το Κοντογιαλό, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι σε χωματόδρομους ή σε μονοπάτια.

Στην πορεία της ομάδας Α δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία και ενδείκνυται για όλους. Η ομάδα Β θα κατέβει μέχρι τη θάλασσα απέναντι από την Κυραδικιά και από εκεί θα συνεχίσει στην ακτή περνώντας από βράχια και δύσβατα σημεία που απαιτούν σταθερό βήμα και καλή φυσική κατάσταση

Μήκος διαδρομής: ~10 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~350μ
Βαθμός δυσκολίας: 1 (ομάδα Α) – 2 (ομάδα Β)
Ώρες πορείας: 4

Υπεύθυνοι εξόρμησης: Ερωτόκριτος Αλαμάνος, Γιάννης Βασιλείου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο). Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για πεζοπορία (συνιστώνται ορειβατικά μποτάκια), αντιανεμικό, νερό, σνακ, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τα μέλη του συλλόγου 5 €/άτομο και για τα μη μέλη 7 €/άτομο.
Οι εγγραφές γίνονται μόνο στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη και την Παρασκευή 19:00-21:00 με σχετική εξόφληση του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά τις ίδιες ώρες.

Κλείσιμο θέσης μέσω μηνυμάτων δε γίνεται δεκτό σε καμία περίπτωση.

Previous Article

Ο Βασίλης Αλαμάνος μας μιλά για τους επικείμενους αγώνες του Corfu Mountain Trail.

Next Article

Κερκυραϊκός ΓΣ- Αρτα handball 2015 21-28 (ημ 6-14)

Σχετικά Άρθρα