Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόταση Ρόδης Κράτσα για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου και το ΔΣ της ΑΓΕΖ, συγκάλεσε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ζάκυνθο, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Καποδίστρια και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου ζήτησε την πλήρη ενημέρωση για τα χρόνια προβλήματα των αθλητικών Συλλόγων και την τραγικη κατασταση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
HΑΓΕΖ, εκπροσωπούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Μάργαρη, Γιώργο Θεοδωριτση, Νίκο Θεοδωρίτση, Διονυση Καψαμπέλη, Αριστείδη Καλό και Γιάννη Μουδήλα, εξέφρασε το παράπονο πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποδέκτης υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν. Ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφερειάρχη για τη δημιουργία ενός Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ11 στο Εθνικό Στάδιο Ζακύνθου στο σημείο που προϋπήρχε ή πλησίον αυτού. Μια νέα δομή, σε χώρο προσβάσιμο για τη νεολαία που θα αποτελέσει ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο για Στοίβο, Μπάσκετ και Ποδόσφαιρο. Επίσης, τη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία μιας αθλητικής δομής (κλειστό γυμναστήριο) που το απόγευμα θα χρησιμοποιείται και από αθλητικούς Φορείς. Στάθηκαν και στην παντελή απουσία ανοιχτών χώρων άθλησης σε ολόκληρο το νησί.

Από τη μεριά της, η ΕΠΣ Ζακύνθου εκπροσωπούμενη από τους κ.κ. Ιωάννη Φιλιπποπολίτη, Ανδρέα Παπανδρέου, Ευστράτιο Σουπιό και Νικόλαο Βιντζηλαίο χαρακτήρισαν επικίνδυνους τους αθλητικούς χώρους, και παρότι ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου, επεσήμανε ότι μέσα στις πρωταρχικές υποχρεώσεις της είναι οι συνθήκες ασφάλειας των αθλητών. Στις προτάσεις της, προς την κα Κράτσα ήταν η ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή για δυο, τουλάχιστον, νέα γήπεδα και την αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αφού τους ευχαρίστησε για τα όσα την ενημέρωσαν και διαβεβαίωσε για τη δεσμευσή της για την αναβάθμιση, επισκευή, συντήρηση και εξωραϊσμό των αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων του νησιού. “Από την πρώτη στιγμή, έθεσα ως άμεση προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών και την ύπαρξη σωστών αθλητικών υποδομών. Η κατάσταση είναι τραγική κάτι που επιβάλει να αναβαθμιστεί ο αθλητισμός στη Ζάκυνθο. Στις περιπτώσεις, που οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και απαιτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι σε κακή κατάσταση, η Περιφέρεια θα αναλάβει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την αναβάθμισή τους. Το προτείναμε στο Δήμαρχο κ. Νικήτα Αρετάκη. Τα ταλέντα μας, που μας κάνουν υπερήφανους στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρέπει να απολαμβάνουν ασφαλείς και εκσυγχρονισμένες αθλητικές υποδομές. Μόνο μέσα από αυτες θα είμαστε να θέση να έλξουμε και αθλητικό τουρισμό”, δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Η Περιφερειάρχης στάθηκε στο γεγονός πως είναι σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωνά προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να συμβάλει στην αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων κατα προτεραιότητα πάντα των αναγκών που είναι καταγεγραμμένες. Στο πλαίσιο αυτο, η κα Κράτσα ζήτησε εγγράφως τα προβλήματα που καταγράφονται και τις προτάσεις τους προκειμένου άμεσα να τις προωθήσει διεκδικώντας λύσεις που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι αθλητικοί χώροι στη Ζάκυνθο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ