Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το κουδούνι του Δημοτικού σχολείου ξαναχτύπησε στο Βορειοδυτικότερο Σημείο της Ελλάδας.

Με αφορμή την πλήρωση της θέσης εκπαιδευτικού στο νησί της Ερείκουσας, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με συγκίνηση και χαρά για τα δυο αδερφάκια, παιδιά της Α’ τάξης και της Γ’ τάξης του δημοτικού, που ζουν πλέον μόνιμα στο νησί με την οικογένεια τους και για τη δασκάλα τους, που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε αυτή, τη θέση, υποδεχτήκαμε το χτύπημα του κουδουνιού στο σχολείο της Ερείκουσας.
Το γεγονός ότι, το δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, του μικρού αυτού Διαπόντιου Νησιού της Κέρκυρας είχε κλείσει ύστερα, από 100 περίπου χρόνια συνεχούς λειτουργίας επειδή, δεν υπήρχαν μαθητές καταδεικνύει τη σπουδαιότητα της σημερινής, ευχάριστης και ουσιαστικής εξέλιξης.
Ομολογουμένως, εθνικής σημασίας για εμάς τους ακρίτες, λαμβανομένου υπόψη ότι, το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας είναι και το μόνο που «παίρνει ζωή» στα διαπόντια νησιά, στο βορειοδυτικότερο ακρωτήρι της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια.
Η λειτουργία του δημοτικού σχολείου είναι συνυφασμένη με την ίδια, τη ζωή στο νησί. Εύχομαι η νέα αυτή ημέρα, που ξημέρωσε για το μικρό μας νησί να φέρει εγγύτερα, την υλοποίηση των προσδοκιών τόσο των δύο μικρών μαθητών, όσο και της νέας δασκάλας τους. Θα είμαστε κοντά τους, για να στηρίξουμε έμπρακτα αυτή, την προσπάθεια».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ