Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών

Με το Δ.Σ του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών συναντήθηκε σήμερα το πρωί της Τετάτης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Στην συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκε η διοργάνωση του φολκλορικού Φεστιβάλ μεσογειακών χωρών στην Κέρκυρα, τον Σεπτέμβρη του 2022 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών και το ελληνικό Τμήμα του CIOFF.*

Η κ. Υδραίου διαβεβαίωσε το Δ.Σ του Συλλόγου, ότι από την πλευρά του Δήμου, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να στηριχθεί με κάθε τρόπο, αυτή η σημαντική για το νησί μας πολιτιστική διοργάνωση και παράλληλα δέχτηκε την πρόταση του συλλόγου, να συμμετάσχει στην επιτροπή θεσμικών φορέων, που θα στηρίξουν το Φεστιβάλ.

*Το C I O F F® είναι μια Διεθνής Πολιτισμική, μη Κυβερνητική οργάνωση, (ΜΚΟ), που είναι Επίσημος Εταίρος της UNESCO. Το CIOFF ιδρύθηκε το 1970, και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας.

Τα μέλη του είναι τα εθνικά τμήματα των χωρών μελών. Αντιπροσωπεύουν τα φολκλορικά φεστιβάλ των χωρών τους, πολιτιστικούς φορείς, χορευτικά συγκροτήματα και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με οιανδήποτε μορφή λαϊκού πολιτισμού.

Οι στόχοι του είναι η φιλία μεταξύ των λαών όλου του κόσμου και η κατανόηση στο πεδίο των παραδοσιακών τεχνών και των παραδόσεων. Να υπηρετήσει τους σκοπούς της UNESCO στο τομέα του φολκλόρ. Να προωθήσει και να διαφυλάξει τις παραδοσιακές τέχνες και τις ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να εμπλουτίσει την πολιτιστική, καλλιτεχνική και οργανωτική ποιότητα των φολκλορικών φεστιβάλ. Να ενθαρρύνει διεθνείς ανταλλαγές μεταξύ μελών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Να υπηρετήσει την ιδέα της ειρήνης μέσα από τους παραπάνω στόχους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ