Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: “Οι Υπουργοί πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον γύρω από το θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου και του κτηρίου του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κέρκυρας”

Μετά την υπ’ αριθμόν Α.Π.:104018/1936 Απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη στην Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Μπιάγκη για «την αξιοποίηση του Κτηνιατρικού εργαστηρίου Κέρκυρας» με την οποία δήλωνε αναρμόδιος ο Υπουργός (επισυνάπτεται σχετική απάντηση) και μεταβίβαζε τη σχετική Ερώτηση στον «αρμόδιο» Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη και μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού ορίου από τον Κανονισμό της Βουλής για απάντηση, ο Βουλευτής αναγκάστηκε να μετατρέψει την Ερώτηση σε Επίκαιρη, η οποία απαντήθηκε τελικώς σήμερα, Πέμπτη 30-1-2020, στην Ολομέλεια, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκρέκα.
Ο Βουλευτής αναφερόμενος αρχικά «στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο προέβλεπε την παραχώρηση του κτηρίου και του οικοπέδου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και μετέπειτα την αξιοποίησή του κτηρίου από τους μαθητές της Κέρκυρας, καθώς το εν λόγω κτίριο εφάπτεται με το Μουσικό Σχολείο, το ΕΠΑΛ και το Ειδικό Σχολείο Κοράκιανας» ζήτησε από τον Υφυπουργό να του απαντήσει για ποιους λόγους δεν έχει παραδοθεί μέχρι πρότινος το κτήριο στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων και γιατί δεν υλοποιείται από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η εκτέλεση της απόφασης του 2015 προκειμένου να παραχωρηθεί το κτίριο προς όφελος των μαθητών της Κέρκυρας», με δεδομένο μάλιστα ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κέρκυρα είναι οι «γηρασμένες» κτιριακές υποδομές».
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε την εξής απάντηση: «Το εν λόγω ακίνητο του Κτηνιατρικού εργαστηρίου είναι έκτασης εμβαδού 59 στρεμμάτων και ανήκει στο Δημόσιο. Από το 1991, είχε παραχωρηθεί η χρήση 10 στρεμμάτων από τα 59 από το συγκεκριμένο ακίνητο, στο τέως Υπουργείο Γεωργίας, με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση κτηρίου για τη στέγαση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κέρκυρας. Το Κτηνιατρικό Εργαστήριο έχει παύσει την λειτουργία του μετά την κατάργησή του από την 1-1-2015 και γι’ αυτό ενημερώθηκε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ανακληθεί η σχετική απόφαση της κατά χρήση παραχώρησης αορίστου χρόνου του εν λόγω ακινήτου. Δηλαδή, να ανακληθεί η παραχώρηση προς το Υπουργείο Γεωργίας του εν λόγω ακινήτου. Συνεπώς, το εν λόγω κτήριο δεν υπάγεται πια στην διαχείριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Ο κ. Μπιάγκης, στην Δευτερολογία του υπογράμμισε ότι: «Δίνονται επιτέλους νέα στοιχεία στο φως, αν θεωρήσουμε δε ότι ενώ η απόφαση που προανέφερα, μιλάει για την παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και αναφέρεται στη στέγαση των σχολικών μονάδων, επί της ουσίας εσείς σήμερα μου ανακοινώνετε ή ότι εκ παραδρομής υπήρξε αυτό το σχετικό έγγραφο ή από λάθος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έρχεται σήμερα μετά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι δεν έχει απολύτως καμία δικαιοδοσία ως προς την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου-κτηρίου και ότι η κυριότητα του οικοπέδου και του κτηρίου αυτή ανήκει πλέον στο δημόσιο και στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπαίνουμε σ’ έναν λαβύρινθο πια, που η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώ περίμεναν μία παραχώρηση από το δικό σας Υπουργείο για να χρησιμοποιηθεί το κτήριο προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κέρκυρας μπαίνουμε πια σ’ ένα κυνήγι μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών-ΤΑΙΠΕΔ-ΕΤΑΔ κοκ» .
Κλείνοντας, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι θα επαναφέρει το ζήτημα στην Βουλή με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, παρόλα αυτά το θέμα της αξιοποίησης του κτηνιατρικού εργαστηρίου έχει αρχίσει να αποκτά «πολιτικές διαστάσεις» καθώς ο ένας Υπουργός μεταθέτει την ευθύνη στον άλλον (επισυνάπτεται η σχετική απάντηση του κ. Χατζηδάκη). Ο κ. Μπιάγκης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα και μ’ όποιον τρόπο μπορεί προκειμένου να συνδράμει στο θέμα της επίλυσης των «γηρασμένων σχολικών κτηρίων της Κέρκυρας» και για να έχουν οι μαθητές της Κέρκυρας τα κτήρια και την Παιδεία που τους αξίζει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ