Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η “Εκκίνηση” για το πρόβλημα θέρμανσης στο κτίριο του ΕΠΑΛ και την κατάληψη των μαθητών

Ο συνδυασμός της “Εκκίνησης” με δελτίο τύπου που εξέδωσε παίρνει θέση για τα προβλήματα θέρμανσης στο κτήριο που στεγάζεται το ΕΠΑΛ στο Μαντούκι και για την κατάληψη στην οποία έχουν προχωρήσει οι μαθητές του ΕΠΑΛ. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ως Εκκίνηση είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το υπό κατάληψη σχολείο και να διαπιστώσουμε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν καθώς και εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.
Θεωρούμε αδιανόητο εν έτη 2020 μαθητές και καθηγητές να κάνουν μαθήματα σε συνθήκες ψύχους, να αντιμετωπίζουν πιθανά βραχυκυκλώματα στις σχολικές εγκαταστάσεις από πλημμύρες και να ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα λόγω των άθλιων κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικά σε περιπτώσεις σεισμού ή κακοκαιριάς.
Στο διάστημα των επτά ημερών δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, η οποία δείχνει να αδιαφορεί για την εύρεση λύσης στο σχολικό συγκρότημα. Τέτοιου είδους ζητήματα θεωρούμε ότι είναι τα πλέον σημαντικά καθώς ο Δήμος οφείλει να προστατεύει την δημόσια εκπαίδευση και τους μαθητές. Φαίνεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή, υπέρμαχος των πολιτικών της λιτότητας που γεννάει τέτοιες εικόνες, δεν έχει την ίδια αντίληψη.
Απαραίτητη θεωρούμε την άμεση σύγκλιση σχολικής επιτροπής του Δήμου, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Μαθητές, καθηγητές, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι εκείνοι που με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους μπορούν να υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση για την οριστική λύση του προβλήματος.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να κινηθεί σε αυτή τη κατεύθυνση και να δεσμευτεί στην οριστική λύση του προβλήματος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ