Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανακλήθηκε η ενημέρωση για τις ελληνικές visa στη Ρωσία|Ανακοίνωση του ελληνικού προξενείου.

Μετά την μεγάλη αναταραχή που δημιουργήθηκε και τις διαμαρτυρίες των tour operators στο ελληνικό προξενείο, απεστάλη νέα επιστολή, που αναφέρει ότι «…παρακαλείστε να μην λάβετε υπόψη ότι το προηγούμενο μήνυμα σχετικά με τις αλλαγές στις ελάχιστες προθεσμίες υποβολής εγγράφων για ελληνική βίζα, καθώς είναι εσφαλμένες. Οι πληροφορίες σχετικά με την υποβολή εγγράφων τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από το ταξίδι είναι λανθασμένες…».

Βεβαίως κρίσιμο θα είναι το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς στην πράξη θα φανεί αν οι θεωρήσεις θα εξακολουθούν να εκδίδονται εντός 48 ή 72 ωρών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως μέχρι σήμερα, ή θα υπάρξουν καθυστερήσεις, δεδομένου ότι και το σημερινό καθεστώς προβλέπει τυπικά ότι η εξέταση γίνεται σε 30 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο. Μάλιστα, η φετινή περίοδος συμπίπτει με την αλλαγή του γενικού προξένου στην Μόσχα, όπου μέχρι πέρυσι, με την κα. Ελένη Βακάλη ως γενική πρόξενο, είχαν εκλείψει τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν για κάποιο διάστημα στο παρελθόν, για τα οποία είχε τοποθετηθεί εκτάκτως στην Μόσχα ο κ. Ιωάννης Πεδιώτης, τον Μάϊο 2015.

Η νέα πρωτότυπη επιστολή, με την οποία ανακλήθηκε η προηγούμενη, έχει ως ακολούθως: «Коллеги, по уточненной информации, предыдущее сообщение об изменениях в минимальных сроках подачи документов на греческую визу просьба считать ошибочным. Информация о подаче документов минимум за 15 дней до поездки является неверной. Срок рассмотрения документов также остается прежним, 30 рабочих дней».

Ανακοίνωση εκ του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στη Μόσχα.

Πριν από λίγο, απεστάλη στους tour operators στη Ρωσία, ανακοίνωση του γενικού προξενείου της Ελλάδος στην Μόσχα, η οποία τονίζει ότι «…δεν αλλάζει τίποτα ως προς την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν εντός 48 ωρών από τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στη Ρωσία».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 02.02.2020 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Κώδικας Θεωρήσεων Σένγκεν. Ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, από πλευράς τουριστικών γραφείων, για συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νέου Κώδικα θα απαντώνται και θα δίνονται, στα πλαίσια της συνεχούς και συνεπούς συνεργασίας μας, μόνο από τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στην Ρωσική Ομοσπονδία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ).

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν αλλάζει τίποτα ως προς την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν εντός 48 ωρών από τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στη Ρωσία».

Η πρωινή είδηση που ανακλήθηκε.

Με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr, η εταιρία που διαχειρίζεται τα visa centers, για Ελλάδα, απέστειλε ενημέρωση, σε περισσότερους από 100 tour operator και στελέχη τους, σύμφωνα με την οποία από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, οι θεωρήσεις visa, θα γίνονται σε 15 εργάσιμες ημέρες, έναντι των 48 έως 72 ωρών που εγένοντο μέχρι σήμερα. Αντίστοιχη ενημέρωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σταλεί και από το ισπανικό προξενείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και άλλα ευρωπαϊκά προξενεία, έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, το όριο της μεγίστης προθεσμίας για απάντηση σε αίτηση θεώρησης εισόδου, από 30 ημέρες που είναι σήμερα, αυξάνεται σε 45 ημέρες. Η εξόχως αρνητική αυτή εξέλιξη, θα στρέψει τους Ρώσους τουρίστες κυρίως στην Τουρκία και σε άλλους εκτός Schengen προορισμούς και μάλιστα σε μια χρονιά που οι προκρατήσεις για Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους τους εμπλεκόμενους. Βεβαίως η Τουρκία, μετά την πρωτιά που είχε το 2019, σε υποδοχή Ρώσων τουριστών και για το 2020, βρίσκεται μακράν πρώτη.
Η Ελλάδα δε ακολουθεί στην δεύτερη θέση σε μεγάλη βέβαια απόσταση.
Από το πρωί στην Μόσχα, επικρατεί μεγάλη αναταραχή στους tour operators, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τηλεφωνικά το ελληνικό προξενείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ