Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Κέρκυρας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δ.Α.Σ – ΟΤΑ στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομ΄νων στους ΟΤΑ του νομού Κέρκυραςς. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ευχόμαστε ολόψυχα στους εργαζόμενους των 3 Δήμων του νομού Κέρκυρας, υγεία, αισιοδοξία, και δύναμη για τους νέους αγώνες που είναι μπροστά μας το 2020. Αγώνες που θα τους δώσουμε μαζί με την εργατική τάξη της χώρας μας.
Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους της 3Κ που υπέστησαν το άδικο πολύμηνο ψυχολογικό «crash-test» με τη γραφειοκρατία του αστικού κράτους… για μια «θέση στον ήλιο»! Χαιρετίζουμε και όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους που βιώνουν τον γολγοθά της μόνιμης αβεβαιότητας της μισο-ζωής, αντί της μόνιμης εργασίας με δικαιώματα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κλείνουν φέτος δέκα χρόνια καπιταλιστικής κρίσης. Με τα 3 μνημόνια των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) δόθηκε «ανάσα και οξυγόνο» στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζών, με καύσιμη ύλη την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οι μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές ανατροπές, η αύξηση της ανεργίας, η φοροληστεία… αποδεικνύουν ότι τις θυσίες τις επωμίστηκαν οι πολλοί για τα κέρδη των λίγων !
Κράτος – τοπική διοίκηση (Δήμος-Περιφέρεια) ακολουθούν πιστά την στρατηγική της Ε.Ε. και λειτουργούν με κοινό στόχο την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας (ιδιωτικοποιήσεις, προνόμια στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματικούς του ομίλους). Γι’ αυτό το λόγο περικόπηκαν οι δαπάνες και υποβαθμίζονται συνεχώς οι κοινωνικές ανάγκες για υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση, κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες – υποδομές κλπ. Σκοπός και εδώ είναι να δοθούν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο, με το λαό να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα αυτά που ήδη πληρώνει και φορολογείται.
Ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις (κάλπικες) ελπίδες για λαϊκή σωτηρία απ’ τα μνημόνια που καλλιέργησε, στην πράξη αποδείχτηκε ένα ακόμα μνημονιακό κόμμα που κατάφερε να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να υπηρετεί το σύστημα και τις συμμαχίες του σε Ε.Ε. – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
Η εναλλαγή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν προμηνύει για τους εργαζόμενους και το λαό θετικές εξελίξεις.
Τα παραμύθια της «εξόδου απ’ τα μνημόνια»… η «δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ»… και η «ανάπτυξη για όλους της ΝΔ», για το λαό πρακτικά σημαίνουν: όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε πλήρη ισχύ (λαϊκή φορολογία – πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις – ελαστική εργασία – περιστολή κοινωνικών δαπανών σε παιδεία – υγεία – πρόνοια κλπ).
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ…
Η σημερινή μέρα της κοπής της πίτας, αντί να είναι αφορμή μιας πλατιάς ζωντανής συνέλευσης ουσιαστικού απολογισμού δημοκρατικής συζήτησης και προγραμματισμού δράσης, μετατρέπεται για πολλοστή χρονιά με ευθύνη της δ/σης του σωματείου σε μια ακόμα φιέστα δημοσίων σχέσεων. Μια φιέστα που έρχεται να προστεθεί στις εκδρομές και τα κάθε λογής «χάπενιγκ» για να δείχνουν ότι «υπάρχει» σωματείο.
Αντί ν’ ανοίξει συζήτηση για τα μύρια προβλήματα του κλάδου, όπως για το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια του ν. Κατρούγκαλου που θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα χειρότερα… αντί να συζητήσουμε και ν’ αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε την απεργία με τους άλλους κλάδους, φαίνεται η δ/ση του σωματείου «περί άλλων τυρβάζει» !…

Ως ΔΑΣ – ΟΤΑ καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του σωματείου:

  • Για σκόπιμη και συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων απ’ τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. (Συνθήκες εργασίας – μέσα ατομικής προστασίας – γιατρός εργασίας ιδιαίτερα σε καθαριότητα – πράσινο – ηλεκτροφωτισμός – τεχνικές υπηρεσίες – έλλειψη μόνιμου προσωπικού).
  • Για αποσιώπηση καταγγελιών εργαζομένων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για καταστρατήγηση στην χορήγηση αδειών – ρεπό και αναγνώρισης ιατρικών βεβαιώσεων.
  • Για αποσιώπηση έγγραφης καταγγελίας εργαζόμενου (προς το σωματείο και κοινοποιημένης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ), περί μεροληπτικής και βλαπτικής μετακίνησης σε άλλα καθήκοντα χωρίς καμιά υπηρεσιακή εισήγηση.
  • Για εξαπάτηση συναδέλφων συμβασιούχων του ΕΣΠΑ με ψευτο-εγγραφή στο σωματείο με παραποιημένη την επίσημη αίτηση εγγραφής (…στην οποία έβαλαν συμβασιούχους να υπογράψουν ότι δε θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά την οικονομική συνδρομή θα την αποδίδουν κάθε μήνα στο σωματείο !).
  • Για συνειδητή απεργοσπασία στις 3 μεγάλες απεργίες του 2019 (Βαρέα – ανθυγιεινά, αναπτυξιακός νόμος – δικαίωμα απεργίας- ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων – ιδιωτικοποιήσεις τομέων καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού – πρασίνου).
  • Για την υποκριτική τους στάση στο ζήτημα της αξιολόγησης που ενώ δηλώνουν δημόσια ότι απέχουν, πρώτοι και καλύτεροι συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου.
    Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ως αγωνιστική συνιστώσα του ΠΑΜΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, καλεί τους εργαζόμενους συναδέλφους να προβληματιστούν πολύ σοβαρά για τα κοινά δικαιώματα που μας ενώνουν ως εργαζόμενους, για ότι βιώνουμε μαζί στη δουλειά και στη ζωή μας.
    Να βάλουμε φρένο στον εκφυλισμό του σωματείου από τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση και τους δημάρχους, απαιτώντας τακτικές γενικές συνελεύσεις και ανοικτά ΔΣ με πρακτικά σε ώρες εκτός εργασίας.
    Να απαιτήσουμε:
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και μέσων (καθαριότητα-πράσινο-ηλεκτροφωτισμός)
  • Αλλαγή του καταστατικού του σωματείου και εγγραφή όλων των συμβασιούχων.
  • Έξω όλοι οι ιδιώτες, εργολάβοι και επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ τους 3 Δήμους της Κέρκυρας.
  • Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη. Απαλλαγή των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ