Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Wizz Air αντιδρά στην πώληση της Condor στη LOT.

Ισχυρή κριτική στην προγραμματισμένη εξαγορά της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Condor, πρώην θυγατρικής του Thomas Cook, από τη μητρική της πολωνικής LOT, PGL, άσκησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ουγγρικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Wizz Air, József Váradi, γνωστοποιώντας τις προθέσεις της εταιρίας του να μπλοκάρει τη συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ.

Μιλώντας στο Συμπόσιο Ευρωπαϊκής Αεροπορίας στο Μόναχο που πραγματοποιήθηκε από το fvw, τη συμβουλευτική εταιρία αεροπορίας Prologis και το Travel Industry Club την Τρίτη, ο κ. Váradi χαρακτήρισε τη συμφωνία εξαγοράς ως ανοησία και αποκάλυψε ότι η Wizz Air έχει ήδη επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εκφράσει την αντίθεσή της.

Όπως είπε, η LOT υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση για χρόνια και πριν λίγα χρόναι διασώθηκε από την πτώχευση από την πολωνική κυβέρνηση. Η Βαρσοβία, είπε, είναι ένα αφιλόξενο μέρος για οποιονδήποτε άλλον αερομεταφορέα καθώς η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει τη LOT.

Άσκησε επίσης κριτική στην οικονομική στήριξη που παρείχε η Γερμανία στην Condor σε αντίθεση με τη Βρετανία η οποία αποφάσισε να μη διασώσει την Thomas Cook. Η Γερμανία, είπε, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο με τη Βρετανία, δηλαδή να αφήσει να λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς.Για τη Wizz Air, είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για εξαγορές, καθώς αυτό θα περιέπλεκε περισσότερο τη στρατηγική της.

Ο αερομεταφορέας έχει σήμερα το χαμηλότερο κόστος και το υψηλότερο περιθώριο λειτουργίας σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς και, γι αυτό, μπορεί να αναπτυχθεί οργανικά.

Πηγή: www.tornosnews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ