Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την κρίση των Ιμίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 24 ετών από την κρίση των Ιμίων, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αυλωνίτης Αλέξανδρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή μέρα ανακαλεί στη συλλογική μας μνήμη, την άδικη απώλεια, αλλά και την αυτοθυσία, του Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού υπέρ της εθνικής ασφάλειας και του κοινωνικού συμφέροντος .
Παραμένουν αθάνατοι στις μνήμες μας και στις χρυσές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας και αποτελούν πρότυπα που εμπνέουν εμάς και τις επόμενες γενιές.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες. Μια ημέρα τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με αφοσίωση και αυταπάρνηση εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας μας.
Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο και οι έκνομες δραστηριότητες κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου από πλευράς της Τουρκίας είναι απολύτως καταδικαστέες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ριζικά και άμεσα ,τόσο σε επίπεδο διμερών σχέσεων όσο και στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας. Πρέπει πρωτίστως η Τουρκία και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής Κοινότητα να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ο δεδομένος και προβλέψιμος σύμμαχος αλλά κυρίαρχη εθνική και αποτρεπτική δύναμη στο χώρο της Μεσογείου και του Αιγαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης τάσσεται υπέρ της εθνικής ενότητας και συνεργασίας διαφωνώντας όμως με τη λογική του πιστού και δεδομένου συμμάχου που προωθεί η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ . Η αποστολή ελληνικών Patriots στη Σαουδική Αραβία διαφωνεί με την θετική στάση της κυβέρνησης στη εκτέλεση του Σουλεϊμανί. Η Ελλάδα προασπίζει την εθνική της κυριαρχία και δεν εμπλέκεται στις διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις της ευρύτερης περιοχής. Μένει σταθερά στη πάγια θέση της εφαρμογής της διεθνούς νομιμότητας και της απόλυτης προάσπισης της κυριαρχίας της σε κάθε σπιθαμή εδάφους.
Όλα τα παραπάνω τα οφείλουμε προς τους ανθρώπους που θυμόμαστε σήμερα και τιμάμε την μνήμη τους, αλλά και προς όλους εκείνους που αγωνίζονται καθημερινά για την ακεραιότητα της χώρας μας να στεκόμαστε ενωμένοι και ομόθυμοι έναντι των τουρκικών προκλήσεων.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ