Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρεμβάσεις της Πολιτικής προστασίας και της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στις κατολισθήσεις στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης της ΕΑΓΜΕ:

– Για το επαρχιακό οδικό δίκτυο Τσουκαλάδες –Άγιος Νικήτας (θέση Πευκούλια), στην Τ.Κ. Αγίου Ηλία της Δ.Ε. Απολωνίων του Δήμου Λευκάδας και

– Στην Τ.Κ. Φρυνίου του Δήμου Λευκάδας (Θέση Άγιος Ιωάννης), με σκοπό την εξέταση φαινομένων κατολισθήσεων – βραχοπτώσεων και των επιπτώσεων τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οικισμοί, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα).

Σημειώνεται ότι, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δύναται να λάβει εντός 24 έως 36 ωρών εισήγηση από την ΕΑΓΜΕ, σχετικά με την επικινδυνότητα του φαινομένου και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων κατασκευών της περιοχής, συνοδευόμενη από πρόταση μέτρων, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των επιπτώσεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ