Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στον Αφιώνα το μνημόσυνο του ήρωα των Ιμίων Έκτορα Γιαλοψού

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε το μνημόσυνο του αείμνηστου Έκτορος Γιαλοψού, ο οποίος καταγόταν από την Αφιώνα και σκοτώθηκε στα Ίμια το 1996, υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Ο Έκτορας είναι ένας μικρός ήρωας, ο οποίος κράτησε τα ιδανικά της πίστης, της πατρίδας, της οικογένειας και θυσίασε την ζωή του. Γι’ αυτό όλοι τον τιμούμε. Θυμόμαστε το χρέος που έχει ο καθένας μας. Η αγάπη για τον Θεό και η αγάπη για την πατρίδα που θα μας ενώσει ως κοινωνία έναντι όλων των εχθρών, τόσο των πνευματικών, των αοράτων, όσο και των ορατών. Εκεί όπου ο Γιαλοψός έπεσε, συνεχίζεται η απειλή κατά της πατρίδας μας. Και στα Διαπόντια νησιά υπάρχει αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι’ αυτό και πρέπει να συσπειρωθούμε στη ενότητα γύρω από τον Θεό και την πατρίδα και δεν θα καταβληθούμε. Το πνεύμα του Έλληνα το υπολογίζουν και το φοβούνται όλοι! Πρότυπα μας χρειάζονται, λοιπόν!

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των αρχών του τόπου, ενώ ομιλία απηύθυνε εκ μέρους της πολιτείας για τον μακαριστό Έκτορα Γιαλοψό ο βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον εφημέριο του Αφιώνα π. Σωσίπατρο Ασπιώτη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ