Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Caesium -133. Ένα δοκίμιο για το Χρόνο» το νέο έργο που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει την παράσταση «Caesium -133.Ένα δοκίμιο για το Χρόνο» από το Θεατρικό του Εργαστήριο DOC’s Τheatre σε σκηνοθεσία Ευγενίας Ζάγουρα.

Από Πέμπτη 6 -10 Φεβρουαρίου 2020 στις 21.00
Μεγάλη Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας

Κρατήσεις εισιτηρίων: Τηλ.2661040136 Τιμή εισητηρίου 6 ευρώ

«Γιατί άπιστος κρέμεται ο Χρόνος στον άνθρωπο επάνω και της ζωής κλωθοστρίβει τους δρόμους».
Πίνδαρος,λυρικός ποιητής, 522-443 π.Χ.

Σύλληψη ιδέας -Σκηνοθεσία: Ευγενία Ζάγουρα
Έρευνα: Ομάδα DOC’s Theater
Συγγραφή και Σύνθεση κειμένων: Φωτεινή Δημουλή
Ανάπτυξη χώρου -Κουστούμια: Νίκος Κόκκαλης
Μουσική-Sound design: Απόστολος Λουφόπουλος
Τραγούδι-πιάνο: Δόξα Καγιούλη
Video art: Γιονατάν Σηγκάν, Μελίνα Σχινά
Φωτογραφίες: Γιώργος Τερζής
Αφίσα-Πρόγραμμα: Φιλένη Λοράνδου
Κατασκευή κοστουμιών: Δήμητρα Κυπριώτη
Κατασκευές: Βαγγέλης Συμπόνης
Φώτα: Αντώνης Χονδρογιάννης

Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Μαρία Διβανέ, Ελένη Ζάγουρα, Δόξα Καγιούλη, Νίκος Καραλής, Μαρία Κουρή, Βασιλική Μάκου, Όλγα Μαυρομμάτη, Ροδούλα Μαρκάτη, Παναγιώτης Μπάνος, Βαγγέλης Συμπόνης, Όλγα Τζήλιου, Ιλεάνα Χανδρινού.

Η ανάγκη μου να καταγράψω τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο που περνά ,και η υπαρξιακή αγωνία μου να κατανοήσω, να αποδεχθώ τη θνητότητα της ζωής αποτέλεσε την αφορμή γι’ αυτή τη παράσταση που ονομάστηκε “Caesium-133.Ένα δοκίμιο για το χρόνο».
Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από την επεξεργασία αυτοσχεδιασμών του υλικού της έρευνας δύο χρόνων( προσωπικές μαρτυρίες, στιγμιότυπα και ανησυχίες των μελών της ομάδας από την καθημερινή και προσωπική τους ζωή). Χρησιμοποιήσαμε τεχνικές Θεάτρου –Ντοκουμέντο(verbatim theatre) και Θεάτρου Επινόησης (devised theater).
Το θεατρικό κείμενο διαμορφώθηκε από τη σύνθεση ενός μεγάλου αριθμού προσωπικών συνεντεύξεων, λογοτεχνικών κειμένων, φιλοσοφικών απόψεων και επιστημονικών θεωριών σε συνεργασία με τη Φωτεινή Δημουλή.’

Ευγενία Ζάγουρα – Εμψυχώτρια /Σκηνοθέτις

H Oμάδα Doc’s ξεπήδησε από τα Εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη παράσταση,προιόν συλλογικής προσπάθειας η οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Θεάτρου Barthelot στο Παρίσι, ως πρότυπο παράδειγμα θεατρικής ολοκληρωμένης πρότασης στο Devised Theater, και στο Θέατρο Ντοκουμέντο στις 17 Ιουνίου 2019. Εκπροσωπεί αυτό ακριβώς που αναζητούμε από τις ομάδες του ΔΗΠΕΘΕ: Πρωτότυπη δημιουργία, έρευνα, συλλογικότητα, προσωπικό ενδιαφέρον, ομαδικό πνεύμα. Την ομάδα στελέχωσαν άξιοι επαγγελματίες του χώρου αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική της αξία, και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι, και ελπίζουμε να αποτελέσουν παράδειγμα στην ερασιτεχνική και ερευνητική δημιουργία. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στους κόλπους του ΔΗΠΕΘΕ.

Βαρβάρα Δούκα -Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ