Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θερμή υποδοχή του βιβλίου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας» στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε το περασμένο Σάββατο, στην Αθήνα η έκτη κατά σειρά, παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Πουλημένου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της».
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Φαιάκων Ένωση, στον πολυχώρο POLIS ART, στη Στοά του Βιβλίου, στο Κέντρο της Αθήνας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρος Λιάβας, ευρύτατα γνωστός από την παραγωγή και παρουσίαση της δημοφιλούς εκπομπής της ΕΡΤ1, «Το αλάτι της γης».
Ο κ. Λιάβας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που είχε γεμίσει την αίθουσα, περιγράφοντας με θερμά λόγια το περιεχόμενο, τη γλώσσα, την μεθοδολογία, την πληρότητα και την τεκμηρίωση της ερευνητικής δουλειάς του Στέφανου Πουλημένου, αλλά και την ποιότητα της έκδοσης του βιβλίου από τις εκδόσεις CorfuPress και εξήγησε γιατί δεν πρέπει να λείψει αυτό από κανένα κερκυραϊκό σπίτι.
Την παρουσίαση του βιβλίου χαιρέτησαν, εκτός από την πρόεδρο της Φαιάκων Ένωσης, Έφη Μαχειμάρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΣΚΑ) Γιάννης Παργινός, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Βάκη, η επικεφαλής της ΛΑΣΥ Ι.Ν. Αλεξάνδρα Μπαλού, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σωτ. Γκίκα, Θωμάς Σούλος, ο ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανος Παϊπέτης, ο ναύαρχος ε.α. Αντώνης Σουρβίνος, ο αγγειοχειρουργός Νίκος Παγκράτης, κερκυραίοι συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Φίλιππος Φιλίππου, ο Χρήστος Δούλης, ο Κωνσταντίνος Γεωργάτος κ.ά. αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων Κερκυραίων της Αττικής.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, παραδοσιακά κερκυραϊκά τραγούδια απέδωσε η χορωδία Φαιάκων Ωδή, ενώ προβλήθηκε και εξάλεπτο βίντεο με αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου πλούτου τραγουδιών της χιλιόχρονης λαϊκής μουσικής παράδοσης του νησιού.
Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου με «Τα τραγούδια της Κέρκυρας» θα γίνει στη Λευκίμμη. Σχετική λεπτομερής ανακοίνωση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ