Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γρηγόρης Τάσιος: «Φαίνεται πως θα κρατήσουμε τουλάχιστον τα δεδομένα του 2019»

Φαίνεται πως θα κρατήσουμε τουλάχιστον τα δεδομένα του 2019, ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», με το δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη.

Ο κ. Τάσιος παρουσιάζοντας τη μέχρι στιγμής εικόνα για τη φετινή τουριστική σεζόν, ανέφερε ότι η βρετανική αγορά παρά τα προβλήματα (Brexit, Thomas Cook) δείχνει να πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, σε αντίθεση με άλλες αγορές, όπως π.χ. η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία που εμφανίζουν επιβράδυνση στο ρυθμό των προκρατήσεων, αλλά σιγά σιγά φαίνεται ότι αρχίζουν να ξαναβρίσκουν το ρυθμό τους.

Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε απαρχαιωμένες τις υποδομές σε αρκετές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου παρά την τουριστική έκρηξη, δεν έχουν εκσυγχρονιστεί ακόμη και από τη δεκαετία του ’70.

Υπενθύμισε την κυβερνητική δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ διαμονής στα επίπεδα των ανταγωνιστικών χωρών, ενώ για το φόρο διαμονής, σημείωσε πως αν είναι δύσκολο να καταργηθεί όπως ζητούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, τότε να γίνει ανταποδοτικός προς όφελος του τουρισμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ