Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καινοτόμο περίπτερο τουριστικής προβολής δημιούργησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Χείρα βοηθείας στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προσφέρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
με την υλοποίηση ενός πρωτότυπου περιπτέρου που θα φιλοξενεί δράσεις στις εκθέσεις τουρισμού. Βασικός ρόλος του περιπτέρου το οποίο χαρακτηρίζεται από σύγχρονη σχεδίαση και ανακυκλώσιμα υλικά, είναι η διασύνδεση των διαμεσικών στοιχείων, η δημιουργία μητρώου επισκεπτών και συγκέντρωση στοιχείων επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υποστηριχθεί η συνεχής ενημέρωσή τους.

Ένα πρόσφορο καινοτόμο παράδειγμα στις διαδραστικές εφαρμογές που πλαισιώνουν το περίπτερο, αποτελεί το παιχνίδι VR/360° εικονικής πραγματικότητας που αποσκοπεί στην απόκτηση εμπειριών και την εξερεύνηση. Στόχος του παιχνιδιού είναι η παρουσίαση σημείων ενδιαφέροντος των Ιονίων Νήσων δυσπρόσιτων στο ευρύ κοινό, χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική προβολή για την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τους. Η διαδραστική εξερεύνηση των σημείων γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets που διατίθενται στον χώρο. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την επίλυση ενός γρίφου, αποκαλύπτοντας στον παίκτη περισσότερες τοποθεσίες, και τους θρύλους που σχετίζονται με αυτές.

Η δεύτερη καινοτόμος δράση βασίζεται στη δημιουργία βίντεο με εναέριες λήψεις για τη δημιουργία ειδικά σχεδιασμένου χαρτογραφικού βίντεο το οποίο αποτελεί βασικό πόλο έλξης του τουριστικού περιπτέρου, με ιδιαίτερη αισθητική και προβολή που χρησιμοποιεί τεχνολογία Laser ώστε η κινούμενη εικόνα να ενσωματώνεται επάνω στο περίπτερο και την επιφάνεια του.

ΠΗΓΗ: el.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ