Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Mέρος του νέου στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου η προώθηση της Κέρκυρας ως ιδανικό και αξιόπιστο κινηματογραφικό προορισμό.

Συνάντηση με τους συντελεστές της νέας κινηματογραφικής ταινίας
“Eye” είχε χθες το απόγευμα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου παρουσία και του
Αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι αγγλικής παραγωγής και θεωρείται
πρωτοποριακή στο είδος της καθώς αποτελεί την πρώτη ταινία που θα
γυριστεί στην Ελλάδα βασιζόμενη στο μοντέλο του “sustainable filming” που προωθεί οικολογικά μηνύματα. Στο πλαίσιο αυτό, τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και στην Κέρκυρα πρόκειται να πραγματοποιηθούν γυρίσματα το
διάστημα από 3 Απριλίου έως και 2 Μαΐου.
Η Δήμαρχος δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την νέα τάση
της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έχει ως γνώμονα την προώθηση
οικολογικού χαρακτήρα προσεγγίσεις. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να παρέχει, εκ μέρους του Δήμου, κάθε δυνατή υλικοτεχνική υποστήριξη για την επιτυχή διεξαγωγή των γυρισμάτων.
Στην συνάντηση, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με τους συντελεστές της παραγωγής σχετικά με την παροχή γενικών διευκολύνσεων στα μέλη των κινηματογραφικών συνεργείων. Ο κ. Βαρούχας τόνισε επίσης ότι η προώθηση της Κέρκυρας ως ιδανικό και αξιόπιστο κινηματογραφικό προορισμό μέσω συνεργειών με τους εμπλεκόμενους στην κινηματογραφική κοινότητα, αποτελεί μέρος του νέου στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου.
Εκ μέρους των συντελεστών της παραγωγής, παρευρέθηκαν στην
συνάντηση η σκηνοθέτης της κινηματογραφικής ταινίας Daphnie Schmon, η παραγωγός Melany Dicks καθώς και ο Κώστας Ραφτόπουλος ο οποίος ήταν
και συμπαραγωγός της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς The Durrell’s που με
μεγάλη επιτυχία γυρίστηκε στο νησί μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)