Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Mε τεχνικές Θεάτρου οι Καθηγήτριες του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας εκπαιδεύονται ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό .

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “EIRENE” με θέμα την
καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού μέσω πρακτικών εφαρμοσμένου θεάτρου, η ομάδα καθηγητών του 3 ου ΓΕΛ Κέρκυρας συμμετείχε στην 4 η διακρατική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Derry της Β. Ιρλανδίας, από τις 11 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020.
Ως εταίροι μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας των ειδικών στο θέατρο του
«Playhouse» και σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι πέντε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθηγητές του σχολείου μας και δεκαπέντε καθηγητές από Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία και Ιρλανδία, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν σε μια πρωτοποριακή μέθοδο αξιοποίησης τεχνικών θεάτρου για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού (Bulling).
Κατά τη συνάντηση όλοι οι καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στην καθοδήγηση των μαθητών τους στην εκμάθηση της χρήσης εργαλείων ευαισθητοποίησης και εμπιστοσύνης, ώστε να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά σε φαινόμενα εκφοβισμού.
Επιστρέφοντας στην πόλη μας, στόχος όλων μας είναι να μεταφέρουμε τη
φαρέτρα των γνώσεων μας στους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας, ευελπιστώντας ότι και εκείνοι με τη σειρά τους θα τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)