Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία Αλέκου Αυλωνίτη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια

Από το βήμα της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Bουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία υδατοδρομίων, στο οποίο συμπεριλήφθηκε εκπρόθεσμα –φωτογραφική- τροπολογία, την οποία συνυπογράφουν οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης και αφορά στη Βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα, τον Ερημίτη.
Αναφέρθηκε στη βιαστικότητα και φορτικότητα με την οποία, εισήχθη η τροπολογία «επένδυσης» στον Κασσιόπη, την οποία χαρακτήρισε ως ενέργεια, θεσμικά και πολιτικά κατάπτυστη. «Αφαιρούνται σημαντικές αρμοδιότητες από τα κατά τόπον δημοτικά συμβούλια και με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση ουσιαστικά αγνοεί παντελώς, την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τη διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε, λέγοντας «προκειμένου να αδειοδοτηθεί μία ιδιωτική εταιρία, όλα τα παραπάνω καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων».
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως, η κυβέρνηση αγνοεί τη στάση των κατοίκων της Κέρκυρας, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προοπτική τσιμεντοποίησης μιας περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλους. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στο Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, με τις οποίες αναφέρεται περιπαικτικά στις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του νησιού.
Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως η ύπαρξη ενός σαφούς και φιλικού προς την ιδιωτική πρωτοβουλία νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια, αποτελεί προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στο συγκεκριμένο τομέα της αγοράς, με πολλαπλά προσδοκώμενα οφέλη για τον τουρισμό, την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που αυτά, θα εξυπηρετούν. Ταυτόχρονα, όμως χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως συνέχεια, του Ν. 4568/2018 που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο σκοπό.
Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στη λειτουργία των ΚΤΕΛ και εξήγησε πως η κατάργηση του ΠΔ 246/2006 (κανονισμός λειτουργίας ΚΤΕΛ) θα οδηγήσει σε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ και των εργαζομένων-ιδιοκτητών λεωφορείων. Κλείνοντας την ομιλία του, άφησε σοβαρές αιχμές για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο μείωσης ή και κατάργησης των επιδοτούμενων διαδρομών.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, πως «θα επηρεάσει αρνητικά, τις ευάλωτες ομάδες επιβατών και κυρίως, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τους φοιτητές και τους άνεργους. Τα ερωτήματα αυτά, αφήνει μετέωρα η κυβέρνηση, χωρίς να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ