Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ανώτατης Εκπαίδευσης ζητά από τον Γιώργο Μαχειμάρη να ανακαλέσει τις δηλώσεις κατά των μηχανικών του Δήμου του

Με ανοιχτή επιστολή ο Σύλλογος Μηχανικών Ανώτατης Εκπαίδευσης Ηπείρου και Κέρκυρας ζητά απο τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας να ανακαλέσει τους προσβλητικούς χαρακττηρισμούς σε βάρος των συναδέλφων τους. Ακολουθεί η επιστολή:

“Κύριε Δήμαρχε
Ο σύλλογός μας έλαβε γνώση ότι, στο Δημοτικό συμβούλιο στις 03/02/2020, με αφορμή τη συζήτησης περί έγκρισης της υψομετρικής μελέτης των οδών της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή «Ερημίτης», αναφερθήκατε υποτιμητικά και αφήσατε υπόνοιες όχι μόνο για την επιστημονική επάρκεια, αλλά και για το ήθος των στελεχών της νεοσύστατης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Β. Κέρκυρας.
Αδιάψευστος μάρτυρας γι αυτό είναι το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε ΜΜΕ της Κέρκυρας και πανελλαδικά καθώς και η καταγγελία του Συλλόγου ΟΤΑ Κέρκυρας.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τροπολογία αφαιρεί την αρμοδιότητα από τον Δήμο και την μεταφέρει στο Υπουργείο Υποδομών, πλήττοντας τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,αφού πλέον δεν θα αποφασίζει ο «νοικοκύρης».
Επίσης γνωρίζουμε ότι οι Τεχνικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και πάγια θέση μας είναι η ενίσχυσή τους με πρόσληψη Μηχανικών ως μόνιμου προσωπικού, που θα εξυπηρετούν το Δημόσιο και Τοπικό συμφέρον . Η κυβερνητική απάντηση σε αυτό, με νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί και όσα σύντομα έρχονται προς ψήφιση, είναι αντίθετα η είσοδος ιδιωτών, εταιριών ή ΑΕ στις μελέτες, επιβλέψεις και λοιπές τεχνικές εργασίες.
Κύριε Δήμαρχε, επειδή εκτιμούμε ότι για να μπορέσετε να εκτελέσετε το έργο σας, Δημοτική Αρχή και Υπηρεσίες, οφείλουν να συνεργάζονται με σύμπνοια, ζητάμε να ανακαλέσετε δηλώσεις που προσέβαλαν την Τεχνική Υπηρεσία και του συναδέλφους μας ΤΕ Μηχανικούς που υπηρετούν σε αυτή.
Είμαστε στη διάθεση σας, για να συμβάλουμε θετικά και να εργαστούμε από κοινού στην επίλυση των όποιων προβλημάτων”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ