Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με το Παρατηρητήριο Κέρκυρας συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που μας έγινε, συναντηθήκαμε με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη προκειμένου να εκθέσουμε τις θέσεις και τις δράσεις του παρατηρητηρίου. Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, τη μεταφορά στην Κοζάνη, την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, τον προβληματισμό μας για την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του σχεδιαζόμενου εργοστασίου και της χωροθέτησης του νέου ΧΥΤΥ και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων στο νησί μας.
Στο πλαίσιο της συνάντησής μας αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος όπου συζητήθηκε αρκετά διεξοδικά το θέμα του εργοστασίου, καθώς και η πρόταση που έχει δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του οργανισμού Municipal Waste Europe για τη μετατροπή του νησιού μας σε πρότυπο φιλοσοφίας μηδενικών αποβλήτων. Το παρατηρητήριο υποστηρίζει την εφαρμογή πολιτικής μηδενικών αποβλήτων -όπως άλλωστε παρουσιάστηκε στην ημερίδα που οργάνωσε-και προτρέπει τους δήμους να οργανώσουν άμεσα τη διαλογή στην πηγή με εφαρμογή συστημάτων ιχνηλασιμότητας και ανταποδοτικότητας. Οι δήμοι πρέπει να εξετάσουν διεξοδικά και με προσοχή τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και να επιλέξουν με γνώμονα τόσο την αξιοπιστία όσο και το κοινό συμφέρον, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα τη δυνατότητα πλήρους χρηματοδότησης.
Το παρατηρητήριο συνεχίζει τη δραστηριότητά του ανοίγοντας τις πόρτες του σε όσους αποδέχονται τους στόχους που από την αρχή έχουμε θέσει. Παράλληλα προχωράμε σε επαφές με διάφορους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων, στοχεύοντας να συνδράμει με εποικοδομητικό τρόπο στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος που ταλανίζει το νησί μας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ