Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε ο Αλέκος Αυλωνίτης

Share:

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Κέρκυρα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αυλωνίτης ανέπτυξε τα ακόλουθα ζητήματα και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού στην επίλυσή τους:
Έτσι, ζήτησε:

  1. Τον επαναπροσδιορισμό του brand name και εν γένει της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Επισημάνθηκε ότι η επίτευξη του σκοπού αυτού πρέπει να συνδυασθεί με την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα των νησιών μας σε σχέση με την μουσική (φιλαρμονικές, χορωδίες κ.λ.π.) και την ιδιαιτερότητα των ιστορικών και πολιτιστικών μας στοιχείων και κουλτούρας. Σημείωσε δε ο βουλευτής την ιδιαίτερη επιθυμία του να συμβάλλει και το Υπουργείο Τουρισμού στο να ανακηρυχθεί η Κέρκυρα ως το νησί της μουσικής και του πολιτισμού, όπως εξάλλου έχει πράξει και στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και στην Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους.
  2. Την αναβάθμιση της συμμετοχής της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νησιών στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και τούτο διότι, διαχρονικά η συμμετοχή της Κέρκυρας και των Παξών στις διεθνείς εκθέσεις δεν είχε την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη παρακολούθησης των διεθνών πρακτικών στον τομέα αυτό, τον εντοπισμό με επιστημονικό τρόπο των τουριστικών τάσεων με στόχο την αποδοτικότερη συμμετοχή και προβολή των νησιών μας.
  3. Τη μείωση του αριθμού των περιηγητικών λεωφορείων ανοιχτού τύπου στην πόλη της Κέρκυρας και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να σταματήσει πλέον η αθρόα και χωρίς μέτρο αδειοδότηση τέτοιων λεωφορείων στην πόλη της Κέρκυρας, η οποία πλέον ασφυκτιά από κυκλοφοριακή συμφόρηση κλπ. (ήδη έχει κατατεθεί από τον Βουλευτή και σχετική ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου)
  4. Την ανάδειξη και την επιδοματική ενίσχυση των τοπικών προϊόντων έτσι ώστε να αυξηθεί η διάθεσή τους από τις ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα , καταστήματα εστίασης κ.λπ.. Επισημάνθηκε επίσης, η χαμηλή ποιότητα της προσφερόμενης διατροφής που βασίζεται σε εισαγόμενες πρώτες ύλες οι οποίες περιλαμβάνονται ειδικά στα all inclusive τουριστικά πακέτα.

Και επεσήμανε:
1) Την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης εργαλείων διαχείρισης κρίσεων στον τουριστικό τομέα σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών αιφνίδιας μεταβολής στο διεθνές περιβάλλον, στις περιπτώσεις πτωχεύσεων ή άλλων παρόμοιων δυσμενών καταστάσεων στις συναλλαγές, όπως επίσης και σε κρίσεις που προκαλούν έκτακτα και καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα.
2) Τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της διαφαινόμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μας στην αγορά της Κέρκυρας. Ειδικότερα, ανέπτυξε τους προβληματισμούς του σχετικά με τη διαχείριση από τον μελλοντικό εκμεταλλευτή του λιμανιού, του τεράστιου αριθμού επιβατών των κρουαζιερόπλοιων και τη διάχυσή τους με κατευθυνόμενο και χειραγωγούμενο τρόπο στο εμπορικό ιστό της πόλης μας.
3) Την μεγάλη έλλειψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες των νησιών μας που εν πολλοίς αποτελούν την αιτία πνιγμών ειδικά ηλικιωμένων επισκεπτών μας.
Κατά τη συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα των παραπάνω θεμάτων.

Previous Article

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου του Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Next Article

Περιφερειάρχης: “Λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση η Κερκυραία αθλήτρια Σπυριδούλα Kαρύδη”

Σχετικά Άρθρα